Με την pole position στην «τσέπη» ο Λορένθο στην Αγγλία!

Πέτρος Σηφαλάκης
Με την pole position στην «τσέπη» ο Λορένθο στην Αγγλία!
Ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο πιο γρήγορος στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές της Αγγλίας και αύριο θα ξεκινήσει πρώτος, μπροστά από τον τιμέιτ του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο που πήρε τη δεύτερη θέση και τον πολύ γρήγορο Ζαρκό, που είναι τρίτος.

Οι κατατακτήριες δοκιμές, για το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας στο MotoGP, ήταν αρκετά επεισοδιακές. Αρχικά, ήταν η βροχή που περίπλεξε τα πράγματα και το... χάος ήρθε στην τέταρτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, λίγη ώρα πριν το τέλος. Για την ακρίβεια, έμενε ένα λεπτό και μερικά δευτερόλεπτα, όταν η διαδικασία σταμάτησε και βγήκε η κόκκινη σημαία. Ο Τίτο Ραμπάτ τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και δεν αποκλείεται να χάσει να ολόκληρη την υπόλοιπη σεζόν! Τελικά, το FP4 δεν συνεχίστηκε ποτέ. Οι κατατακτήριες (Q1) άργησαν εικοσιπέντε λεπτά και ξεκίνησαν 16:35, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις είχαμε και για την εκκίνηση του Q2.

Σιγά σιγά, η πίστα στέγνωνε και οι χρόνοι κατέβηκαν. Ο Χόρχε Λορένθο έδειχνε πολύ ανταγωνιστικός από την αρχή, έγραφε συνεχώς καλούς χρόνους και περνούσε όποιον έκανε κάποιον καλύτερο. Στο τέλος, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο έκανε έναν πολύ καλό γύρο και πρόλαβε να ξεκινήσει ακόμη έναν, αφού πέρασε τη γραμμή λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρό σημαία. Ο Λορένθο δεν πρόλαβε, αλλά έγραψε έναν φοβερό χρόνο που πέρασε τον Ντοβιτσιόζο! Τελικά ο τιμέιτ του δεν κατάφερε να τον περάσει, όμως η Ducati είναι πολύ ευχαριστημένη από τους δύο αναβάτες της, αφού αύριο έχει το 1-2 στην εκκίνηση. Ο Ζουάν Ζαρκό είναι στην τρίτη θέση, ενώ πολύ μέτριες επιδόσεις είχε ο Βαλεντίνο Ρόσι που ήταν ο πιο αργός από όλους στο Q2, στη 12η θέση. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα!

Q2

Q1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!