Απάντησε ο Ντοβιτζιόζο στο FP2 του Σίλβερστοουν

Γιώργος Βαρίνος
Απάντησε ο Ντοβιτζιόζο στο FP2 του Σίλβερστοουν
Ο Ντοβιτσιόζο ήταν αυτός που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σίλβεστοοουν. Με τον Ρόσι να κρατά την πρώτη θέση ακόμα και 5 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας.

Μετά την κυριαρχία της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha το πρωϊ. ήταν σειρά μιαw Ducati, αυτής με το νούμερο 04 να βρεθεί στη πρώτη θέση των χρόνων στο FP2. Ο Ντοβιτσιόζο έκανε καλή δουλειά και αποκαθήλωσε τον Ρόσι από την πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Καλ Κράτσλοου μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την κορυφή και έδειξε στους 3-4 τευταίους γύρους πως το «βρήκε». Ο Βινιάλες αν και ξεκίνησε την διαδικασία στην πρώτη θέση και στη συνέχεια βελτίωσε, έμεινε τελικά 3ος. Στην 4η θέση βρίσκουμε τον Μαρκ Μάρκεθ που βελτίωσε τον χρόνο του, στους τελευταίους γύρους. Καλός και ο Χόρχε Λορένθο που δεν χάνει την επαφή από την κορυφή με την 5η θέση του. Έκπληξη η 6η θέση του Τζακ Μίλερ με την Ducati του και 7ος ο Ζουάν Ζαρκό που ψάχνει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Μόλις 8ος ο Βαλεντίνο Ρόσι που κρατούσε για πολλούς γύρους την 1η θέση αλλά τον πέρασαν οι παραπάνω στους 3-4 τελυταιους γύρους. Στις δύο τελευταίες θέσεις της δεκάδας βρίσκουμε τον Αντρέα Ιανόνε με Suzuki και Άλβαρο Μπαουτίστα με Ducati.

Να σημειώσουμε πως οι τέσσερεις πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά 0,144 του δευτερολέπτου στην πιο μεγάλη πίστα του Πρωταθλήματος!

Αναλυτικά η σειρά κατάταξης στο FP2 έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!