Ρόσι: «Βελτιωθήκαμε συγκριτικά με χθες»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ρόσι: «Βελτιωθήκαμε συγκριτικά με χθες»
Καλά τα πήγε ο Βαλεντίνο Ρόσι, συγκριτικά με αυτό που ο ίδιος περίμενε, καταφέρνοντας να πάρει την έκτη θέση εκκίνησης για αύριο.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της Γερμανίας δεν ήταν ανάμεσα στους αναβάτες που πρωταγωνίστησαν, ο ίδιος όμως είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του και τη δουλειά της ομάδας του συγκρίνοντας και τα αποτελέσματά του μέχρι χθες.

«Σήμερα βελτιωθήκαμε συγκριτικά με χθες, γιατί δουλέψαμε πάνω στην ισορροπία της μοτοσυκλέτας και χθες προσπαθούσαμε να βρούμε κάτι να βελτιώσουμε την επιτάχυνση και δεν τα καταφέραμε. Σήμερα λοιπόν ήμασταν ελαφρώς πιο ανταγωνιστικοί, ο ρυθμός μου δεν ήταν τόσο κακός, όμως δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός σίγουρα.

Αλλά η εκκίνηση από τη δεύτερη γραμμή είναι πολύ σημαντική για τον αγώνα, γιατί το ξεκίνημα, όσο και ο πρώτος γύρος, είναι καθοριστικοί παράγοντες. Πολύ σημαντικό είναι και να επιλέξεις τα κατάλληλα ελαστικά. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ποιο πίσω λάστιχο είναι το καλύτερο.

Πρέπει να δουλέψουμε για να δούμε τα αποτελέσματα αύριο το πρωί, το δεύτερο μισό του αγώνα θα είναι δύσκολο και καθοριστικό, για αυτό λέω πως είναι πολύ σημαντική η επιλογή των ελαστικών, για όλους. Οι επιλογές μας είναι ανάμεσα στο μαλακό και το μεσαίο, το σκληρό είναι για διαφορετικές περιστάσεις.

Είναι μια ασφαλής επιλογή, όμως η απόδοση είναι σημαντικά μικρότερη. Περίπου ένα δευτερόλεπτο στο γύρο, σαν να τρέχεις Moto2. Ακόμη κι αν η επιλογή είναι ανοικτή, κανείς δεν θα επιλέξει το σκληρό, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει αν για εμάς είναι το μαλακό ή το μεσαίο, θα δείξει» ήταν τα λόγια του «Γιατρού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!