Σταματάει από το MotoGP ο Ντάνι Πεδρόσα!

Πέτρος Σηφαλάκης
Σταματάει από το MotoGP ο Ντάνι Πεδρόσα!
Ύστερα από πορεία δώδεκα ετών στη μεγάλη κατηγορία, με την εργοστασιακή ομάδα της Honda, ο Ισπανός αναβάτης πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει στα 33 του χρόνια.

Το 2018 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα δούμε τον Ντάνι Πεδρόσα να αγωνίζεται στο MotoGP, αφού όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Η Honda, η ομάδα που έτρεχε ο Πεδρόσα από το ξεκίνημα της καριέρας του έως και σήμερα, έχει ήδη ανακοινώσει πως από το 2019, πλάι στον Μαρκ Μάρκεθ θα βρίσκεται ο Χόρχε Λορένθο από τη Ducati, στην οποία με τη σειρά του θα πάει ο Ντανίλο Πετρούτσι.

Έτσι χωρίς κάποια διαθέσιμη επιλογή στις εργοστασιακές ομάδες, ο Πεδρόσα έμεινε... ξεκρέμαστος και αποφάσισε να σταματήσει από το MotoGP στα 33 του χρόνια. «Είναι μια απόφαση που σκεφτόμουν να πάρω εδώ και αρκετό καιρό, είναι πολύ πολύ δύσκολη γιατί είναι το σπορ που αγαπάω. Παρά το γεγονός ότι έχω αρκετά καλές ευκαιρίες για να συνεχίσω να αγωνίζομαι, δεν αισθάνομαι ότι το κάνω με την ίδια ένταση συγκριτικά με το παρελθόν και τώρα έχω διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή μου.

Θα ήθελα να εκφράσω πόσο τυχερός αισθάνομαι που είχα αυτή την εμπειρία, αυτή την ευκαιρία στη ζωή μου. Είναι απίστευτο να αγωνίζεσαι για μια τόσο μεγάλη ομάδα, μπροστά σε τόσους οπαδούς. Μπορώ να πω πως πέτυχα περισσότερα από όσα περίμενα στη ζωή μου και είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχω κάνει σε αυτό το σπορ» είπε ο Ντάνι Πεδρόσα για αυτή του την απόφαση. Ο Ντάνι Πεδρόσα στο MotoGP, έχει πανηγυρίσει μέχρι σήμερα 31 νίκες και 112 παρουσίες στο βάθρο. Ποτέ του δεν έχει καταφέρει να πάρει έναν τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, αν και πολλές φορές έφτασε αρκετά κοντά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!