Ρόσι και Ντοβιτσιόζο αλληλοκατηγορούνται για το ποιός φταίει

Γιώργος Βαρίνος
Ρόσι και Ντοβιτσιόζο αλληλοκατηγορούνται για το ποιός φταίει
Μια υπερβολικά επιθετική κίνηση από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν η αιτία που στέρησε την τρίτη ή δεύτερη θέση από τον Βαλεντίνο Ρόσι και από τον ίδιο τον Ντόβι, στο ολλανδικό Γκραν Πρι του Άσσεν.

Σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες όλων των εποχών, οι Ρόσι και Ντοβιτσιόζο είχαν σοβαρές ελπίδες να ανέβουν στο βάθρο σε έναν αγώνα βέβαια που το βάθρο άλλαζε σε κάθε λεπτό.

Ενώ ο Μάρκεθ έδειχνε πως ξέφυγε λίγο από μια ομάδα έξι οδηγών που πάλευαν για μια θέση στο βάθρο ο Ρόσι αλλά και ο Ντοβιτσιόζο άλλαζαν συνεχώς θέσεις στην προσπάθειά τους να πιάσουν τον Μάρκεθ.

Με μόλις δύο γύρους να απομένουν ο Ντοβιτσιόζο αποφάσισε να περάσει τον Ρόσι από την εσωτερική. Έπεσαν στα φρένα αλλά καθυστέρησαν και οι δύο με αποτέλεσμα ο Ντοβιτσιόζο να «σπρώξει» εκτός πίστας τον Ρόσι και ο ίδιος να χάσει μερικές θέσεις.
Ο Ρόσι έπεσε στην έκτη θέση και μέχρι το τέλος απλώς κατάφερε στο τέλος να περάσει τον Κράτσλοου.

Ο Ρόσι στις δηλώσεις του ήταν καυστικός καθώς δήλωσε ότι η κίνηση του Dovizioso δεν ήταν "έξυπνη" καθώς επέτρεψε στους Άλεξ Ρινς και Μάβερικ Βινιάλες να περάσουν και να πάρουν τις δύο θέσεις του βάθρου πίσω από τον Μάρκεθ. Ο Ρόσι αναφέρει σχετικά: «Είμαι σίγουρα λίγο στεναχωρημένος γιατί νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα μια θέση στο βάθρο, αλλά στο τέλος τερμάτισα μόλις 5ος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσπάθησα να διαφυλάξω το ελαστικό μου γιατί ξεκίνησα με μαλακό πίσω ελαστικό και ήξερα πως για να μείνω με το γκρουπ των προπορευόμενων ήμουν συνέχεια πάνω στο όριο. Προσπάθησα να επιτεθώ δύο γύρους πριν το τέλος του αγώνα αλλά τότε ο Ντοβιτσιόζο προσπάθησε να με περάσει στην πρώτη στροφή και δυστυχώς έφτασε πολύ γρήγορα δεν μου άφησε χώρο και έπρεπε να βγω από την πίστα. Ήταν μια πολύ επιθετική προσπέραση, όπως πολλές σήμερα. Για μένα δεν ήταν πολύ έξυπνο, γιατί τόσο εγώ όσο και ο ίδιος ο Ντόβι θα τερματίζαμε στις θέσεις 2-3 και τώρα τερματίσαμε 4-5. Είναι κρίμα, αλλά είναι έτσι.»

Από την άλλη πλευρά ο Ντοβιτσιόζο πιστεύει πως ο Ρόσι πήρε "λάθος απόφαση". Ο Ντοβιτσιόζο δήλωσε ότι κατανοεί την ενόχληση του Ρόσι που έχασε την θέση του στο βάθρο, αλλά θεωρεί επίσης ότι ο αναβάτης της Yamaha έκανε λάθος να τον προκαλέσει στην εξωτερική γραμμή της πρώτης στροφής και αναφέρει σχετικά: «Αν βάλω τον εαυτό μου στην κατάσταση του Βαλεντίνο μπορώ να καταλάβω γιατί είναι σκασμένος, αλλά δεν έκανα κάτι πέρα ​​από τα όρια. Νομίζω ότι έκανε πήρε μια λανθασμένη απόφαση να φρενάρει τόσο οριακά και απελευθέρωσε δύο φορές το φρένο και έτσι δεν είχε που να πάει. Αυτό συνέβη, λυπάμαι γι 'αυτόν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Για παράδειγμα, οι Μάρκ και Μάβερικ έκαναν ακριβώς το ίδιο και βγήκαν και εκείνοι από την πίστα. Γενικά ήταν μια τρέλλα σήμερα. Ήθελε και τύχη...»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!