Λορένθο: «Ο Ρόσι θα μπορούσε να έχει νικήσει με την τωρινή Ducati»

Gazzetta team
Λορένθο: «Ο Ρόσι θα μπορούσε να έχει νικήσει με την τωρινή Ducati»
Ο Χόρχε Λορένθο πιστεύει, ότι οι Ducati ήταν πιο περίπλοκες την περίοδο με τον Ρόσι και τόνισε ότι δεν είναι φίλοι, όμως σέβονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλον.

Ο Χόρχε Λορένθο κατάφερε κάτι, που δεν κατόρθωσε ο Ρόσι, δηλαδή να νικήσει με τα χρώματα της Ducati, καθώς ο Ισπανός θριάμβευσε μετά το Μουτζέλο και στη Βαρκελώνη. Μάλιστα και τις δύο φορές υπήρξαν και οι νίκες απολύτως πειστικές και δίκαιες και δεν οφείλονταν στην τύχη, σε κάποια παιχνίδια του καιρού ή σε πτώσεις των αντιπάλων. Ωστόσο η εφετινή χρονιά δεν είναι συγκρίσιμη με το 2012, δηλαδή τη δεύτερη σεζόν του Ρόσι με την ιταλική μάρκα, την οποία ολοκλήρωσε «ο Γιατρός» με δύο δεύτερες θέσεις ως καλύτερα αποτελέσματα.

Μουντιάλ με επιστροφή* χρημάτων! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«Η Ducati του Βάλε ήταν πολύ πιο περίπλοκη, κοιτάζοντάς την εξωτερικά», ανέφερε ο Λορένθο, ενώ ο Ρόσι απάντησε ως εξής στο ερώτημα, αν θα μπορούσε να έχει νικήσει με την εφετινή Ducati του 2018: «Δεν ξέρω, είναι μία δύσκολη ερώτηση. Κανένας δεν το γνωρίζει αυτό και δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό το ερώτημα θα μείνει ανοιχτό». Αντίθετα, ο Λορένθο όχι μόνον δεν το απέκλεισε, αλλά υποστήριξε, ότι «για εμένα είναι τώρα η Ducati πιο πλήρης από ποτέ. Ο Βάλε είναι ένας σπουδαίος οδηγός, ένας πρωταθλητής, άρα γιατί όχι;»

Η σχέση μεταξύ των δύο οδηγών έχει βελτιωθεί σαφώς σε σχέση με το παρελθόν και οι διαμάχες του παρελθόντος φαίνεται, ότι έχουν ξεχαστεί. «Δεν πιστεύω, ότι είμαστε φίλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λορένθο στη συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας τα γέλια του Ρόσι που καθόταν δίπλα του. Ο Ιταλός αναφέρθηκε στην αντιπαλότητά του με τον Λορένθο κατά την κοινή τους θητεία στη Yamaha λέγοντας, ότι «είχαμε κακές, αλλά και καλές περιόδους. Είναι δύσκολο, όταν μάχεσαι για το ίδιο αποτέλεσμα. Ο Χόρχε είναι ένας από σκληρότερους και δυσκολότερους ανταγωνιστές μου σε όλη μου την καριέρα. Οδηγήσαμε για μεγάλο διάστημα για την ίδια ομάδα. Αυτό τα έκανε ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα, όμως είναι φυσικό. Σημαντικός είναι ο σεβασμός».

Από την πλευρά του δήλωσε ο Λορένθο τα εξής: «Εκτός πίστας διασκεδάζαμε, γιατί μας άρεσε. Είναι όμως δύσκολο, να γίνεις φίλος με έναν αντίπαλό σου. Δύο δυνατοί χαρακτήρες, που θέλουν να νικούν. Σημαντικό είναι, να υπάρχει σεβασμός και εγώ τρέφω μεγάλο σεβασμό απέναντι στον Βάλε. Και πιστεύω, ότι και αυτός έχει απέναντι σε εμένα. Όπως είπα, είμαστε σπουδαίοι πρωταθλητές και ανήκουμε στους καλύτερους της ιστορίας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!