«Περίπατος» Λορένθο στη Βαρκελώνη για τη δεύτερη σερί νίκη του!

Πέτρος Σηφαλάκης
«Περίπατος» Λορένθο στη Βαρκελώνη για τη δεύτερη σερί νίκη του!
Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Χόρχε Λορένθο με τη Ducati! Κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση στη Βαρκελώνη και όπως όλα δείχνουν, θα έρθουν πολλές ανακατατάξεις σύντομα!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως η «μεταγραφή» του Χόρχε Λορένθο στη Ducati ήταν ένα λάθος. Ακόμη κι ο ίδιος το πίστεψε και υπέγραψε ήδη στη Honda για την επόμενη χρονιά, όμως κάτι... ξύπνησε μέσα του από τον προηγούμενο αγώνα στο Μουτζέλο και ήρθαν τα πάνω κάτω! Η πρώτη του νίκη, ήρθε στον έκτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, συνέχισε με την pole position για τον έβδομο γύρο εχθές και σήμερα, πήρε τη δεύτερη σερί του νίκη με τη Ducati! Στην αρχή, έχασε λίγο έδαφος και ο Μάρκεθ πέρασε μπροστά του, όχι όμως για πολύ. Ο Λορένθο γρήγορα μπήκε πάλι πρώτος και από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά, μεγαλώνοντας διαρκώς τη διαφορά του.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Ο Μαρκ Μάρκεθ έμεινε σταθερά δεύτερος και πίσω του ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο στην τρίτη θέση, όμως ο τελευταίος έπεσε στην πέμπτη στροφή και έτσι ο τέταρτος Βαλεντίνο Ρόσι, ήρθε σε θέση βάθρου. Η πρώτη τριάδα δεν άλλαξε ποτέ σειρά κατά τη διάρκεια του αγώνα και έτσι τερμάτισαν, με μεγάλες μεταξύ τους διαφορές. Τέταρτος ο Κράτσλοου, που πέρασε τελευταία στιγμή τον Πεδρόσα και τον περιόρισε στην πέμπτη θέση. Κατά τα λοιπά, είχαμε πολλές πτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μόλις 13 μοτοσυκλέτες τερμάτισαν τελικά, υπολογίζοντας και τρεις μηχανικές βλάβες που οδήγησαν σε εγκατάλειψη. Πιο χαρακτηριστική αυτή του Τίτο Ραμπάτ, του οποίου η μοτοσυκλέτα έπιασε φωτιά την ώρα του αγώνα! Από τις πτώσεις, η πιο... θεαματική ήταν του Τακάκι Νακαγκάμι με τον Μπράντλεϊ Σμιθ.

Ο πρώτος, προσπάθησε να περάσει τον δεύτερο και κατά τη διάρκεια της προσπέρασής του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και τον... πήρε μαζί του. Φανερά εκνευρισμένος ο Σμιθ του ζήτησε το λόγο όμως ο Νακαγκάμι απολογήθηκε. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το ρίσκο που πήρε ο Βαλεντίνο Ρόσι με τα ελαστικά του. Ο ίδιος, έχει παραπονεθεί πολλές φορές για τα ηλεκτρονικά της Yamaha που έχουν ως αποτέλεσμα να «τρώνε» πολύ λάστιχο κατά τη διάρκεια του αγώνα και να μειώνεται η απόδοσή του, όμως τόλμησε και διάλεξε μαλακή γόμα εμπρός και πίσω, σε μια αρκετά μεγάλη πίστα με κίνδυνο να φθαρούν υπερβολικά. Τελικά δικαιώθηκε, καταφέρνοντας να τα διατηρήσει σε πολύ καλή κατάσταση και να μη του στοιχίσουν. Δεν απειλήθηκε ποτέ από όποιον βρισκόταν πίσω του και έτσι δεν οδηγούσε και στο όριο. Δείτε αναλυτικά, τα αποτελέσματα του αγώνα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!