Λορένθο: Γλυκόπικρη γεύση

Γιώργος Βέλλιος
Λορένθο: Γλυκόπικρη γεύση
Ο Χόρχε Λορένθο παραδέχθηκε ότι η πρώτη νίκη του για τη Ducati δεν θα αλλάξει τίποτα στη συμβατική του πλέον σχέση με τον Ιταλό κατασκευαστή.

Ο 3 φορές πρωταθλητής Ισπανός πρωταθλήματος τερμάτισε μια κακοδαιμονία που τον ακολουθούσε και τον άφηνε δίχως νίκη από τη Βαλένθια του 2016, αφού τελικά ήταν ο νικητής του Ιταλικού GP στο Μουτζέλο. Η δύσκολη αρχή της σεζόν, η οποία πριν από το Μουτζέλο είχε αποδώσει μόλις 16 βαθμούς σε πέντε αγώνες, δίνει αυξανόμενη πιθανότητα ότι ο Χόρχε Λορένθο και Ducati θα χωρίσουν τους δρόμους τους, στο τέλος του 2018.

Ερωτηθείς από το BT Sport αν η νίκη αλλάζει τίποτα για το μέλλον του στη Ducati, ο συναισθηματικός
Χόρχε Λορένθο απαντά: «Τίποτα δεν θα αλλάξει μετά από αυτή τη νίκη. Από τη μια πλευρά, είμαι πολύ χαρούμενος, μοιάζει μάλλον με έναν από τους καλύτερους αγώνες μου, την καλύτερη νίκη της ζωής μου, αλλά από μια άλλη πλευρά, είμαι λυπημένος. Αν είχα πριν από αυτόν τον αγώνα τα κομμάτια που χρειαζόμουν, (Σ.Σ. άλλαξε τεπόζιτο σε σχήμα που του προσφέρει πολύ μεγαλύτερη σιγουριά στον τρόπο που οδηγεί) θα μπορούσα να είχα περισσότερα βάθρα πολύ νωρίτερα, θα μπορούσα να είχα κερδίσει πριν από αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω ότι είμαι ένας από τους πιο έντιμους ανθρώπους στο paddock, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι δεν με πίστευαν. Όταν ζητούσα αλλαγή στο τεπόζιτο νόμιζαν πως πρόβαλα δικαιολογίες, αλλά δεν έχω αυτή τη φιλοσοφία ως άνθρωπος. Χρειαζόμουν το διαφορετικό σχήμα στο τεπόζιτο για να εξοικονομήσω περισσότερη ενέργεια και χρειαζόμουν να είναι πιο ομαλός ο κινητήρας και μόλις η Ducati μου έδωσε αυτές τις λύσεις, ήρθε η πρώτη νίκη. Είμαι πολύ αποφασιστικός άνθρωπος. Όταν ήμουν 16 χρονών, όταν οδηγούσα 125 κ.εκ. με Derbi που ήταν σαφώς υποδεέστερο από τον τότε ανταγωνισμό είχα πει στον εαυτό μου πως πρέπει να κερδίσω με αυτό το μηχανάκι και τελικά κέρδισα. Το ίδιο έκανα και όταν ήρθα στην Ducati. Είπα μέσα μου πως πρέπει να νικήσεις...και σήμερα νίκησα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!