Άνετα 1ος ο Μάρκεθ στη Γαλλία

Άνετα 1ος ο Μάρκεθ στη Γαλλία
Σε ένα GP που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές πτώσεις ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε μια εύκολη νίκη με τον Πετρούτσι 2ο και τον Ρόσι 3ο! O Ζαρκό έπεσε!

Εντυπωσιακός αγώνας με πολλές πτώσεις και λίγο όμως σασπένς.

Ο Λορένθο έδειξε πως ήταν δυνατός στην αρχή αλλά οι Ζαρκό και Μάρκεθ τον πήραν στο κατόπι από τον πρώτο γύρο. Ξεκάθαρα ο Μάρκεθ έκανε αγώνα τακτικής και περίμενε δίχως να χάνει την επαφή του με τους πρώτους να ζεστάνει καλά τα λάστιχά του. Το ζέσταμα των ελαστικών ήταν το κλειδί σε αυτή την πίστα που πρόσφατα στρώθηκε με νέα άσφαλτο.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Ντοβιτσιόζο έδειχνε δυνατός καθώς πέρασε τον Μάρκεθ, τον Ζαρκό και τελικά και τον Λορένθο πριν πέσει δίχως κάποια εξήγηση από μπροστινό! Με αυτά και με αυτά ο Λορένθο κρατούσε την 1η θέση ενώ πίσω του έπεφταν -κυριολεκτικά- κορμιά.

Μετά τους πρώτους γύρους ο Μάρκεθ έδειξε πως θέλει την νίκη πέρασε τον Ζάρκο και ο Γάλλος του πήρε την θέση ξανά για να πέσει μετά από 2-3 στροφές. Με τον Γάλλο εκτός μάχης, ο Μάρκεθ άρχισε να πλησιάζει τον Λορένθο ώστε να του κλέψει την πρώτη θέση κάτι που φυσικά έκανε με ευκολία.

Στη μέση περίπου του αγώνα και μετά από αρκετές πτώσεις των Ντοβιτσιόζο, Λορένθο, Ραμπάτ, Ρέντιγκ, Μπαουτίστα, υπήρχε ένα μικρό γκρουπ μπροστά με τους Μάρκεθ, Λορένθο, Πετρούτσι και Ρόσι με τον Πεδρόζα 6ο να ακολουθεί σε απόσταση. Οι υπόλοιποι πολύ πίσω. Ήταν ξεκάθαρο πως αν δεν υπήρχε άλλη πτώση, 3 οδηγοί από το πρώτο γκρουπ θα ανέβαιναν στο βάθρο.

Από ένα σημείο και μετά ο Λορένθο έδειξε πως έχασε απόδοση και αρχισαν όλοι να τον περνούν. Λίγους γύρους πριν το τέλος, οι 3 πρώτοι ο Μάρκεθ, ο Πετρούτσι και ο Ρόσι έκαναν ένα μικρό γκρουπ που ξέφυγε από τον Μίλερ που και αυτός πέρασε τον Λορένθο. Στους τελευταίους γύρους δεν άλλαξε τίποτε, με τον Πεδρόσα τελικά να φτάνει και να περνά τον Λορένθο κερδίζοντας μια ανέλπιστη 5η θέση.

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!