Μικρή αχτίδα φωτός για τον Ρόσι

Gazzetta team
Μικρή αχτίδα φωτός για τον Ρόσι
Κόπασαν οι φόβοι του Βαλεντίνο Ρόσι μετά τις δοκιμές της Παρασκευής στο Λε Μαν, όπου η Yamaha έδειξε να κινείται ελαφρώς πιο ανταγωνιστικά.

Τρομαγμένος έφτασε στη Γαλλία ο Βαλεντίνο Ρόσι, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, καθώς μετά το κακό αποτέλεσμα στην Χερέθ αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Yamaha στις δοκιμές του Μουτζέλο, ο πολυπρωταθλητής θεωρούσε πως η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη για την ομάδα. Παρόλα αυτά στις δοκιμές της Παρασκευής ο Ιταλός σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας, με την επίδοσή του στο FP2 και αυτό τον έκανε κάπως πιο αισιόδοξο για τη συνέχεια.

“Στην Χερέθ υποφέραμε και στο Μουτζέλο ήμουν και πάλι αργός, έτσι ανυσηχούσα και για το Λε Μαν”, τόνισε ο Ρόσι και συμπλήρωσε, “Σε αυτήν την πίστα όμως η μοτοσυκλέτα μας λειτούργησε πολύ καλά και νομίζω πως αρέσει στην Μ1 η σχεδίαση του Λε Μαν. Επίσης είναι πολύ καλή η άσφαλτος και προσφέρει πρόσφυση, ενώ και ο καιρός μας ευνόησε καθώς είχε ήλιο ο οποίος όμως δεν ήταν πολύ καυτός.

Ο Ρόσι επεσήμανε επιπλέον πως η σχεδίαση της πίστας του Λε Μαν “κρύβει” το πρόβλημα των ηλεκτρονικών που έχει η Yamaha και πως το σύνολο που περιλαμβάνει και τις συνθήκες επιτρέπει καλύτερες επιδόσεις. “Είναι αυτός ο... γάμος μεταξύ της μοτοσυκλέτας, των ελαστικών και της πίστας που λειτουργεί θετικά για εμάς”, αναγνώρισε και συμπλήρωσε, “Ιστορικά σε αυτήν την πίστα υπάρχει λιγότερο σπινάρισμα μιας και διαθέτει μικρές στροφές και καλή πρόσφυση. Με αυτά τα δύο τα ηλεκτρονικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα”.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!