Άλλα δύο χρόνια στην Aprilia o Εσπαργκαρό

Άλλα δύο χρόνια στην Aprilia o Εσπαργκαρό

Άλλα δύο χρόνια στην Aprilia o Εσπαργκαρό

Μέχρι και το 2020 ο Άλεϊξ Εσπαργκαρό εξασφάλισε την αγωνιστική θέση της Aprilia, παρά το κακό φετινό ξεκίνημα. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην ομάδα της Aprilia για δύο ακόμη χρόνια», δήλωσε ο Άλεϊξ Εσπαργκαρό μετά τη συμφωνία με την ομάδα αλλά το κυριότερο ήταν μάλλον αυτόπου δήλωσε στη συνέχεια: «Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που απολαμβάνω σταθερότητα και αυτό είναι κάτι σημαντικό για την εξέλιξη και την βελτίωση σε μια ομάδα. 

Ο Εσπαργκαρό δεν είχε τη χαρά να έχει ένα καλό ξεκίνημα στην φετινή χρονιά και αυτό είναι συνδυασμός διαφόρων τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η εταιρεία. Αυτό μάλιστα ήρθε να προστεθεί στην 15η θέση την οποία κατέλαβε ο Ισπανός στο περσινό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά από πλευράς Aprilia και συγκεκριμένα δια στόματος Ρομάνο Αλμπεσιάνο ο Εσπαργκαρό διαθέτει εξαιρετική ποιότητα ως αναβάτης και επαγγελματίας και αυτά είναι στοιχεία που τον έφεραν να είναι ένας από τους λίγους αναβάτες μέχρι στιγμής που έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους. 

Παράλληλα η ανακοίνωση αυτή σημαίνει και εμμέσως πως το πρόγραμμα της Aprilia θα συνεχίσει να το «τρέχει» η Gresini όπως το κάνει από το 2015, έστω και αν ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό για το 2019 και έπειτα. Όσον αφορά δε, τον τιμέιτ του Ισπανού, ο Σκοτ Ρέντινγκ που καλύπτει αυτή τη στιγμή τη δεύτερη θέση στο πλευρό του Εσπαργκαρό μοιάζει βέβαιο πως δεν προλαβαίνει πλέον να πείσει για την παραμονή του. Η ομάδα θεωρείται δεδομένο πως έχει στο στόχαστρο τους Αντρέα Ιανόνε και Ντανίλο Πετρούτσι. Μάλιστα στον δεύτερο έχει ήδη κάνει επίσημη πρόταση, ωστόσο εκείνος επιθυμεί να συνεχίσει στην Ducati και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.