Mαρκ Μάρκεθ: Παρά την νίκη λείπει κάτι (vid)

Mαρκ Μάρκεθ: Παρά την νίκη λείπει κάτι (vid)
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MotoGP Μαρκ Μάρκεθ πιστεύει ότι εξακολουθεί να «λείπει κάτι» στην Honda, παρά το γεγονός ότι σημείωσε άνετες νίκες στο Τέξας και την Ανδαλουσία.

Στις προγραμματισμένες δοκιμές της Δευτέρας στην πίστα της Χερέθ, θα δουλέψει ο Πρωταθλητής,στο μπροστινό μέρος της Honda του, καθώς πιστεύει πως δεν έχει καταλάβει κάτι από την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας του, παρά την εύκολη νίκη.

«Όπως βλέπουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, έχω προβλήματα. Μπορεί να φαίνεται πως νίκησα άνετα, αλλά μην ξεχάσουμε πως έπεσα τρεις φορές! Ακόμα μου λείπει κάτι και θέλω να καταλάβω την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας μου καλύτερα.»
Ο Marquez δήλωσε ότι το Γκραν Πρι Ισπανίας δεν ήταν «ένας αγώνας ταχύτητας», αλλά ένας αγώνας «ακριβείας» όπου αυτός έπαιρνε «τη σωστή απόφαση σε κάθε γύρο» και τελικά δικαιώθηκε με μιά εύκολη νίκη.

«Ήμουν έξυπνος στην αρχή και αποφάσισα να περάσω γρήγορα τους αναβάτες εμπρός μου, γιατί μετά θα ήταν πιό δύσκολο. Και τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να περάσω τον Χόρχε», δήλωσε ο Μάρκεθ.

«Ο Χόρχε φρέναρε τόσο αργά, βγαίνοντας τόσο καλά από τις στροφές και σκέφτηκα πως δεν πρέπει να είμαι βιαστικός. Τότε είδα τα ελαστικά του να πέφτουν σε απόδοση, λέω εντάξει, τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξει ένα κενό και να περάσω. Και έτσι έγινε. Τρόμαξα πολύ στη στροφή 12 όπου είχα ένα τρομερό γλύστρημα και το έσωσα με την ''Τεχνική Μαρκ Μάρκεθ''. Όπως με ενημέρωσαν αργότερα είχε πέσει ο Λούτι και είχαν μπει χαλίκια στην αγωνιστική γραμμή. Έφτασα με 240 χλμ./ώρα περίπουόταν είδα πολλές πέτρες στην πίστα και ήταν πολύ αργά. Αλλά έκανα τα μαγικά μου και το έσωσα...»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!