Περίπατο ο Μάρκεθ στην Χερέθ! (vid)

Περίπατο ο Μάρκεθ στην Χερέθ! (vid)
Μια άνετη νίκη για τον Μάρκεθ που οδήγησε μυαλωμένα και πίεσε από την αρχή. Οι Ντοβιτσιόζο, Λορένθο, Πεδρόσα μπλέχτηκαν και έπεσαν μαζί! Ο Ζαρκό 2ος και ο Ιανόνε 3ος!

Με μια εξαιρετική εκκίνηση ο Λορένθο κατάφερε να περάσει πρώτος στην 1η στροφή και να προηγηθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα. Ωστόσο ο Μαρκ Μάρκεθ έδειχνε πως βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση καθώς σε κάθε γύρο περνούσε και από έναν αγώνα εμπρός του, μέχρι να καταφέρει να περάσει και τον Λορένθο και να βαλθεί να κάνει μάλιστα και διαφορά. Το ίδιο σχεδόν έκανε ο -μέχρι εκείνη την ώρα- προπορευόμενος στο πρωτάθλημα Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Πέρασε όλους, έφτασε τους 3 προπορευόμενους Μάρκεθ, Λορένθο και Πεδρόσα, κατάφερε να περάσει και τον Πεδρόσα αλλά κόλλησε πίσω από τον Λορένθο που ξεκάθαρα τον καθυστερούσε. Για αρκετούς γύρους ο Ντοβιτσιόζο έψαχνε τρόπο να περάσει τον Λορένθο αλλά δεν έβρισκε. Όταν τελικά βρήκε χτύπησε η ατυχία.

Ο Ντοβιτσιόζο πέρασε τον Λορένθο, ο Λορένθο άλλαξε γραμμή και έκλεισε την τροχιά του και ο επερχόμενος Πεδρόσα τον βρήκε μπροστά του! Ο οδηγός της Honda τον χτύπησε δυνατά και τον έριξε πάνω στον Ντοβιτσιόζο, ενώ ο μικρόσωμος Ισπανός έκανε ένα θεαματικό high siding πέφτοντας και αυτός, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί. Σε μια άτυχη στιγμή 3 αναβάτες κάτω! Καταστροφή για την ομάδα της Ducati!

O Ζαρκό που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν 5ος βρέθηκε 2ος! ενώ για την 3η θέση στους λίγους γύρους που έμειναν «πολέμησαν» οι Ιανόνε, Πετρούτσι, Ρόσι και Μίλερ με τελικό νικητή τον Ιανόνε που είδε ένα 2ο συνεχόμενο βάθρο.

Ο Μάρκεθ δείχνει πως για ακόμα ένα πρωτάθλημα δεν έχει αντίπαλο καθώς έχει ξεφύγει 12 βαθμούς ήδη από τον 2ο Ζαρκό!!!

Έπεσαν οι Κράτσλοου, Ντοβιτσιόζο, Πεδρόσα, Λορένθο, Λούτι και έμεινε από πρόβλημα ο Άλεξ Ρινς.

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!