Ρόσι προς Υamaha: «Είμαστε πίσω στα ηλεκτρονικά»

Gazzetta team
Ρόσι προς Υamaha: «Είμαστε πίσω στα ηλεκτρονικά»
Ο «Γιατρός» δήλωσε, ότι θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα στις κατατακτήριες του Ωστιν, ζήτησε όμως από τη Yamaha, να βελτιώσει επειγόντως τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας του.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα ξεκινήσει τον αγώνα στο Τέξας από την πέμπτη θέση, με την οποία δεν είναι απολύτως ευχαριστημένος. «Ναι, είμαι απογοητευμένος, γιατί είχα τις δυνατότητες, να ξεκινήσω από την πρώτη τριάδα. Δεν επιτέθηκα αρκετά στις δύο ζώνες φρεναρίσματος και έτσι έπεσα στην πέμπτη θέση. Όμως είναι o.k. Η πρώτη σειρά θα ήταν σίγουρα καλύτερη, όμως και το Top 5 μου κάνει. Για εμένα είναι σημαντικότερο, να νιώθω καλά στη μηχανή και να έχω καλή ταχύτητα. Με τη μοτοσικλέτα του 2017 είχαμε μεγάλα προβλήματα με την ισορροπία και δεν μπορούσα να επιτεθώ 100%. Το άλλο πρόβλημα, εξίσου μεγάλο, αν όχι μεγαλύτερο, είναι το γεγονός, ότι οι Honda και Ducati έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα στα ηλεκτρονικά».

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το 2016 διέθεταν όλες οι μοτοσικλέτες του MotoGP τα ίδια ηλεκτρονικά της Magnetti Marelli, οπότε βρίσκονταν οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές στο ίδιο επίπεδο. Τον προηγούμενο χρόνο σημείωσαν ωστόσο η Honda και η Ducati μεγάλη πρόοδο. Σύμφωνα με τον Ρόσι, «Ηonda και Ducati έχουν επενδύσει πολλά χρήματα και έχουν προσλάβει πολύ προσωπικό, για να βελτιώσουν τα ηλεκτρονικά τους. Εχουν κατανοήσει, πώς μπορούν να γίνουν καλύτερα τα ηλεκτρονικά. Εδώ ίσως να μην έκανε η Yamaha, ό,τι θα έπρεπε. Αυτό είναι το πρόβλημα. Βρισκόμαστε πίσω και πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα εξαιτίας αυτού του γεγονότος».

Ο Βάλε περιέγραψε την κατάσταση εφέτος ως εξής: «Η μοτοσικλέτα του 2018 έχει μία αισθητά καλύτερη ισορροπία. Είναι πάλι η καλή μου Yamaha. Στο κεφάλαιο των ηλεκτρονικών χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να πετύχουμε το ίδιο. Αυτό το Σαββατοκύριακο κάναμε καλή δουλειά. Πρέπει όμως να περιμένουμε τον αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!