Tιμωρήθηκε ο Μάρκεθ, στην pole position o Βινιάλες

Gazzetta team
Tιμωρήθηκε ο Μάρκεθ, στην pole position o Βινιάλες
Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Μάρκεθ θεωρώντας ότι παρεμπόδισε τον Βινιάλες και έτσι ο αναβάτης της Honda θα ξεκινήσει τελικά τέταρτος και όχι πρώτος τον αγώνα στο Ωστιν του Τέξας.

Δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών για τον αγώνα MotoGP στο Τέξας των ΗΠΑ έχασε ο Μαρκ Μάρκεθ την pole position, που θεωρούσε σίγουρη μετά την επίτευξη του καλύτερου χρόνου. Ωστόσο οι αγωνοδίκες έκριναν, ότι ο Μάρκεθ παρεμπόδισε με τον ελιγμό του στο Q2 τον Μάβερικ Βινιάλες και τον τιμώρησαν με ποινή τριών θέσεων χαμηλότερα. Ετσι θα ξεκινήσει ο αναβάτης της Honda τον αγώνα τέταρτος και όχι πρώτος, ενώ η pole position πηγαίνει πλέον στον Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha. Μία θέση ψηλότερα ανεβαίνουν επίσης ο Αντρέα Ιανόνε με Suzuki και ο Ζουάν Ζαρκό με Tech-3-Yamaha, που θα συμπληρώσουν την πρώτη σειρά εκκίνησης.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η μετάθεση του Μάρκεθ στην τέταρτη θέση τον φέρνει δίπλα στον Ρόσι, που σημείωσε με τη Yamaha του τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, ενώ έκτος παρέμεινε ο Χόρχε Λορένθο με Ducati.

Τιμωρία υπήρξε και για τον Πολ Εσπαργκαρό. Ο αναβάτης της ΚΤΜ κρίθηκε, ότι εμπόδισε στο Q1 τον Ελβετό Τομ Λίτι στον γρήγορο γύρο του στη στροφή 2 και του επιβλήθηκε η ίδια ποινή των τριών θέσεων, όπως στον Μάρκεθ. Ετσι θα ξεκινήσει ο Εσπαργκαρό από την 15η αντί της 12ης θέσης τον αγώνα στο Ωστιν του Τέξας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!