Ο Μάρκεθ πήρε την pole με το... σπαθί του στο Τέξας!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Μάρκεθ πήρε την pole με το... σπαθί του στο Τέξας!
Μπορεί να έπεσε στη 13η στροφή κατά τη διάρκεια του Q2, όμως ο Ισπανός αναβάτης της Honda δεν πτοήθηκε και πήρε την pole position! Δεύτερος ο Βινιάλες, τρίτος ο Ιανόνε, πέμπτος ο Ρόσι.

Στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Q2 των κατατακτηρίων δοκιμών του MotoGP ξεκίνησε με έναν πολύ δυνατό γύρο του Βαλεντίνο Ρόσι που τον έφερε στην πρώτη θέση. Μετά από λίγο, ο Μαρκ Μάρκεθ ξεκίνησε να δίνει... ρεσιτάλ και τον πέρασε, με αρκετά μεγάλη διαφορά μάλιστα. Στη συνέχεια, ο Ισπανός της Honda σημείωσε πτώση στην 13η στροφή της πίστας, όπου έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε στην αμμοπαγίδα.

Λίγα λεπτά μετά, ήταν ξανά εντός πίστας και ενώ ζέσταινε περισσότερο τα ελαστικά του, άθελά του έκοψε τον εκπληκτικό ρυθμό που είχε αναπτύξει ο Μάβερικ Βινιάλες, που ίσως του είχε δώσει την pole, με αποτέλεσμα να... ανάψουν ελαφρώς τα αίματα!

Γρήγορα όμως το περιστατικό «ξεχάστηκε». Αργότερα, ο Μάρκεθ έριξε κι άλλο τον χρόνο του και εξασφάλισε την pole position! Βινιάλες, Ιανόνε και Ζαρκό είναι στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα και ο αρχικά ταχύτερος Ρόσι, πέμπτος. Ο «Γιατρός» επιχείρησε στο τέλος έναν ακόμη γρήγορο γύρο, όμως σε μια στροφή έχασε λίγο χρόνο και τελικά δεν κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!