Ρόσι: «Τραγική η πίστα του Όστιν»! (vid)

Gazzetta team
Ρόσι: «Τραγική η πίστα του Όστιν»! (vid)
Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο οδόστρωμα της πίστας του Όστιν όπου διεξάγεται το Γκραν Πρι Αμερικής για το MotoGP.

O Βαλεντίνο Ρόσι σε λίγες ώρες, θα ριχτεί στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Αμερικής και νωρίτερα θα έχει τη δυνατότητα μαζί με τους υπόλοιπους αναβάτες να οδηγήσουν στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών. Εκεί θα είναι μια καλή ευκαιρία να δει κατά πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση στην πίστα του Όστιν, καθώς χθες η πρώτη γεύση που είχαν οι αναβάτες μάλλον ήταν αρνητική.

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής, όπως και πολλοί από τους υπόλοιπους οδηγούς είχαν παραπονεθεί πέρσι για τα πολλά σαμαράκια που τους χάλασαν το τριήμερο και φέτος διαπίστωσε πως δεν υπάρχει μεγάλη αλλαγή.

«Είναι καταστροφή», είπε ο Ρόσι και συμπλήρωσε, «Για μένα είναι η χειρότερη κατάσταση που συναντούμε όλη τη χρονιά. Υπάρχουν τρία ή τέσσερα σαμαράκια που είναι μεγάλα. Είναι πολύ δύσκολα με τις μοτουσκλέτες μας γιατί υπάρχουν πολλά σαμαράκια στην ευθεία, όπου κινούμαστε με περισσότερα από 300 χλμ./ώρα η κατάσταση είναι κρίσιμη. Πέρσι ζητήσαμε να γίνουν ορισμένες αλλαγές, κάτι έγινε αλλά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα».

Οι υπεύθυνοι της πίστας όντως κάτι έκαναν, καθώς χρησιμοποιήσαν ειδικά φορτηγά με τα οποία προσπάθησαν να μειώσουν τα σαμαράκια και να «ανανεώσουν» την άσφαλτό, ωστόσο όπως φαίνεται οι ενέργειες αυτές δεν ήταν αρκετές.

Όσο για τα σημεία που η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός είπε: «Η στροφή 2 είναι πολύ άσχημη καθώς και η στροφή 10 με ένα μεγάλο σαμαράκι. Στην πίσω ευθεία ανεβαίνουμε με πέμπτη και έκτη σχέση στο κιβώτιο και η μοτοσυκλέτα κουνιέται πολύ λόγω της ανωμαλίας της ασφάλτου, η οποία υπάρχει και στο σημείο φρεναρίσματος. Νομίζω πάντως πως τα μεγαλύτερα σαμαράκια είναι στη στροφή 18 πριν από τις δύο αριστερές. Η μοτοσυκλέτα ακουμπάει κάτω σε εκείνο το σημείο και είναι σαν μότοκρος. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η πίστα αλλά αυτές οι ανωμαλίες έχουν γίνει ένα σημαντικό πρόβλημα».

Στο video παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τον επικεφαλής του πληρώματος του Μάβερικ Βινάλες να μιλάει μετά τις χθεσινές, πρώτες δοκιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!