Στον Μάρκεζ τα πρώτα ελεύθερα των ΗΠΑ (vid)

Gazzetta team
Στον Μάρκεζ τα πρώτα ελεύθερα των ΗΠΑ (vid)
Με πολύ μικρές διαφορές έκλεισε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών του Γκραν Πρι Αμερικής, 3ου γύρου του φετινού MotoGP.

Οι Βαλεντίνο Ρόσι και Μάρκ Μάρκεζ μπορεί να μην έχουν συναντηθεί εκτός πίστας, ώστε να λύσουν τις διαφορές τους από τον αγώνα της Αργεντινής, δεν θα μπορούσαν ωστόσο να αποφύγουν τη… συνάντηση εντός πίστας. Έτσι στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών, το ξεκίνημα του Γκραν Πρι της Αμερικής, οι δύο τους ήταν οι βασικοί διεκδικητές της καλύτερης επίδοσης και την πρώτης θέσης.

Εκείνος που τα κατάφερε ήταν ο Πρωταθλητής του 2017 με την Honda, ο οποίος άφησε πίσω του τον πολυπρωταθλητή με την Yamaha για τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Πίσω και από τους δύο ήταν ο ομόσταυλος του Βαλεντίνο Ρόσι, ο Μάβερικ Βινάλες, άλλα τρία δέκατα πιο πίσω, ενώ σε απόσταση μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο συνολικά, από την κορυφή ολοκλήρωσε ο τέταρτος αναβάτης, ο Χόρχε Λορένθο ο οποίος έφερε και την Ducati σε απόσταση βολής.

Οι διαφορές πάντως μίκρυναν στην πορεία και προς το φινάλε της διαδικασίας, όταν οι περισσότεροι άρχισαν να μπαίνουν σε ρυθμό πιέζοντας λίγο περισσότερο. Μεγάλος άτυχος της πρώτης αυτής αγωνιστικής περιόδου στο Όστιν ήταν ο Ζοάν Ζαρκό με την Yamaha της Tech3. O Γάλλος σημείωσε μια επίδοση που τελικά τον έφερε περίπου 1,6 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να σταματήσει τον γύρο του.

Επίσης για λίγα… δευτερόλεπτα δοκίμασε τις δυνάμεις του και ο Ντάνι Πεντρόζα, λίγες ημέρες μετά την εγχείρηση στον καρπό του. Ο Ισπανός προσπάθησε να οδηγήσει αλλά ανέφερε πόνους και αποχώρησε για να είναι πιο έτοιμος για την δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!