Ρόσι: «Βρώμικος και επικίνδυνος ο Μάρκεζ»

Gazzetta team
Ρόσι: «Βρώμικος και επικίνδυνος ο Μάρκεζ»
Βαριές κατηγορίες του Ιταλού για τον Μάρκεζ, τον οποίο κατήγγειλε, ότι τον εμβόλισε συνειδητά και όχι κατά λάθος, ενώ κάλεσε τους αγωνοδίκες να λάβουν άμεσα μέτρα κατά του Ισπανού!

Η σκηνή με τον Μαρκ Μάρκεζ να εμβολίζει τον Ρόσι και να ρίχνει τον Ιταλό κάτω στην πίστα της Αργεντινής σοκάρισε τους θεατές του αγώνα και πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με τον χαρακτήρα του Ισπανού. Ο Ιταλός κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα, ενώ όμως πάλευε για την έκτη θέση, κατέληξε 19ος, ενώ ο Ισπανός τιμωρήθηκε με ποινή 30 δευτερολέπτων και έπεσε από την πέμπτη στην 18η θέση.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Ρόσι, που είχε προηγούμενα με τον Μάρκεζ, ξέσπασε μετά τον αγώνα και εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά του αναβάτη της Honda, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είδα ότι ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από εμένα, άρα δεν ήμουν πολύ δυνατός. Γιατί λοιπόν δεν με προσπερνά απλά στην επόμενη στροφή; Αντί γι αυτό με χτύπησε συνειδητά, στη μοτοσικλέτα μου, στο πόδι μου, για να με βγάλει από τη γραμμή μου. Αν πέσω, είναι τυχερός. Και αν πέσει αυτός, τότε θα γελάσω εγώ, γιατί αυτό ξεπερνάει πραγματικά τα όρια».

Ο Ρόσι τόνισε ότι από το 2015 δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Μάρκεζ και υπενθύμισε το περιστατικό στη Σεπάνγκ, που του είχε στερήσει την προοπτική του τίτλου. Μετά από αυτό περιόρισε τις επαφές του με τον Μάρκεζ στις απολύτως απαραίτητες «γιατί αυτό είναι ευκολότερο και δεν σπαταλάω χρόνο χωρίς λόγο. Αν δεν με σέβεται αυτός, δεν τον σέβομαι ούτε εγώ. Όμως ο σεβασμός είναι μία άλλη υπόθεση, είναι κάτι μεταξύ εσένα και εμένα. Αυτό που κάνει ο ίδιος, είναι κυρίως επικίνδυνο, γιατί χτυπάει τον Αλέιξ Εσπαργκαρό με 200 χλμ./ώρα. Αν ακουμπήσεις τότε το τιμόνι, η πτώση είναι εγγυημένη και χτυπάς στο τοιχίο. Γιατί πρέπει να οδηγούμε έτσι; Είμαστε το MotoGP και η κορυφή των αθλημάτων μοτοσικλέτας, έτσι δεν είναι;»

Ο εμφανώς αναστατωμένος Ρόσι συνέχισε λέγοντας για τον Μάρκεζ, ότι «δεν έχει κανέναν σεβασμό για τους ανταγωνιστές του, ποτέ. Δείτε για παράδειγμα, όλα όσα συνέβησαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό μπορεί να συμβεί, καθένας κάνει λάθη στο φρενάρισμα ή ακουμπά έναν άλλον οδηγό, έτσι είναι στα μηχανοκίνητα σπορ, όμως ο Μάρκεζ το κάνει συστηματικά. Από την Παρασκευή το πρωί το έκανε με τον Βινιάλες, τον Ντοβιτσιόζο, το Σάββατο το πρωί με εμένα. Και σήμερα στον αγώνα εμβόλισε κατ΄ ευθείαν τέσσερις οδηγούς και με πρόθεση. Αυτό δεν είναι απλά ένα λάθος, γιατί απλώνει έξω συνειδητά το πόδι του. Γνωρίζει, ότι δεν θα πέσει ο ίδιος, ευελπιστεί όμως ότι θα πέσει ο άλλος. Αν παίζεις τέτοια παιχνιδάκια, τότε πηγαίνεις το επίπεδο σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο».

Γι αυτόν τον λόγο έσπευσε μετά τον αγώνα ο Ρόσι στους αγωνοδίκες, για να τους εκφράσει τις ανησυχίες του, καθώς δεν θα έπρεπε –κατά την άποψή του- να γίνεται ανεκτή πλέον μία τέτοια συμπεριφορά. «Ελπίζω, αυτά που είπα στον Μάικ Γουέμπ, να έχουν αποτέλεσμα. Εχουν μεγάλη ευθύνη και πρέπει να κάνουν κάτι, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, όπως συμπεριφέρεται ο Μάρκεζ», αποκάλυψε ο «Γιατρός».

Για να υποστηρίξει ο Ρόσι τις κατηγορίες του, ανέφερε και άλλα περιστατικά με πρωταγωνιστική τον αναβάτη της Honda: «Αυτή τη χρονιά ακούμπησε στην πρώτη στροφή του Κατάρ το πόδι του Ζαρκό και επίσης του Ντοβιτσιόζο, εδώ έκανε τα ίδια με τον Βινιάλες, σήμερα με εμένα. Μπαίνει στη στροφή με 20 χλμ./ώρα παραπάνω, δεν έχει πιθανότητα να την πάρει και με εμβολίζει συνειδητά, για να με δει να πέφτω. Τέτοιος είναι. Τέτοιος ήταν στους τελευταίους 15 αγώνες. Και αυτή τη χρονιά έγινε χειρότερος».

Σύμφωνα με τον Ρόσι, ο Μάρκεζ επιδιώκει να φοβίσει τους αντιπάλους του, κάτι που συμβαίνει και με τον ίδιο, όποτε τον συναντά στην πίστα, «επειδή γνωρίζω, ότι θα συμβεί κάτι. Το γνωρίζω εκ των προτέρων. Απλά ελπίζεις τότε, να μην πέσεις». Ο Βάλε απευθύνθηκε μάλιστα στους αγωνοδίκες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να πάρουν μία απόφαση. Αλλιώς καταστρέφει ο Μάρκεζ με αυτόν τον τρόπο το άθλημά μας. Όταν τρέχεις με 300 χλμ./ώρα στην πίστα, πρέπει να έχεις σεβασμό για τους ανταγωνιστές σου, να είναι δυνατός και να δίνεις το μάξιμουμ. Όχι όμως έτσι».

Ο αναβάτης της Yamaha υπογράμμισε επίσης ότι ο Μάρκεζ «ανεβάζει το επίπεδο, όμως δεν παίζει τίμια, δεν παίζει επιθετικά, παίζει βρώμικα». Επίσης χαρακτήρισε την προσπάθεια του Ισπανού να του ζητήσει συγγνώμη μετά τον αγώνα ως ένα κακό αστείο και συμπλήρωσε: «Αυτά είναι δημόσιες σχέσεις. Δεν έχει καν τα καρύδια, να έρθει μόνος του στο γκαράζ μου, αλλά έρχεται όπως πάντα με τον μάνατζερ της Honda και με όλες τις κάμερες. Γιατί αυτό είναι σημαντικό για τον ίδιο. Δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα».

Αυτός ήταν και ο λόγος, που δεν θέλησε να μιλήσει ο Ρόσι με τον Μάρκεζ, θεωρώντας ότι τα λόγια του Ισπανού θα ήταν ψεύτικα. Ο Βάλε αποκάλυψε επίσης, ότι δεν θα δεχτεί άλλες προσπάθειες συγγνώμης από πλευράς Μάρκεζ και τόνισε: «Ελπίζω, να είναι αρκετά έξυπνος και να μην το προσπαθήσει καν».

Τώρα απομένει να δούμε, πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία. Οι κατηγορίες του Ρόσι κατά του Μάρκεζ είναι βαριές και όλα είναι πλέον ανοιχτά, ακόμη και να υπάρξουν βαρύτερες τιμωρίες για τον Ισπανό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!