O Ντοβιτσιόζο παραδέχεται πως ήταν «υποχρεωμένος» να νικήσει

Γιώργος Βαρίνος
O Ντοβιτσιόζο παραδέχεται πως ήταν «υποχρεωμένος» να νικήσει
Ο Ιταλός ήταν από όλους ο επικρατέστερος για την νίκη και έτσι ένοιωθε πως είχε «υποχρέωση» να κερδίσει τον πρώτο γύρο της σεζόν στο Κατάρ και αυτό ακριβώς έκανε!

Ο Ντοβιτσιόζο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα παραδέχτηκε ότι η πίεση πάνω του ήταν υπέρμετρη.

«Είχα τρεις δεύτερες θέσεις τα προηγούμενα χρόνια στο Κατάρ... και έτσι ένοιωθα υποχρεωμένος πως πρέπει να νικήσω...", είπε στο BT Sport «...η μοτοσυκλέτα δούλεψε πολύ καλά, έτσι ήταν πιο εύκολο από ό, τι στο παρελθόν. Το μπροστινό μας ελαστικό λειτούργησε πολύ καλά, σε σχέση με την μοτοσυκλέτα και το στυλ μου. Μπορούσα να πιέσω από την αρχή πολύ περισσότερο, αλλά αποφάσισα να μην πάρω κανένα ρίσκο. Γύρο με τον γύρο, η πίστα καθάριζε και η αγωνιστική γραμμή μεγάλωνε. Αν θα έπρεπε να πάρω κάποια ρίσκα, θα τα έπαιρνα στο τέλος. Επίσης προσπαθούσα να μην φθείρω το πίσω ελαστικό μου ώστε να μπορώ να πιέσω πολύ στους τελευταίους γύρους. Το ίδιο βέβαια έκαναν και οι άλλοι οδηγοί. Γι 'αυτό όταν ήταν μπροστά ο Ζαρκό, κανείς δεν πίεζε. Στους τελευταίους γύρους, όταν ήθελα να κάνω διαφορά, πίεσα και έκανα ένα χαμηλό 1.55, αλλά δεν ήταν αρκετό. Τόσο ο Μαρκ όσο και ο Βάλε ήταν κοντά μου. Αυτό δεν ήταν καλό σενάριο... διότι επιβεβαιώνει ότι η Honda έχει βελτιώσει τη μοτοσικλέτα και ο Μαρκ
είναι πολύ κοντά μου. Σκέφτηκα πως πάλι στον τελευταίο γύρο θα προασπαθούσε να περάσει στην τελευταία στροφή. Είναι γνωστό το στυλ του. Και τον περίμενα...»

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ο Ντόβι παρέμεινε επιφυλακτικός σε αυτή την προοπτική, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υποστηρίξει τη νίκη του στο Κατάρ με αντίστοιχες ισχυρές εμφανίσεις στους επόμενους δύο αγώνες στην Αργεντινή και τις ΗΠΑ.

«Οι επόμενοι γύροι θα είναι πολύ σημαντικοί για μας. Πρέπει να κάνουμε καλά αποτέλεσματα και αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε το επίπεδο που έχουμε για το πρωτάθλημα. Σίγουρα έχουμε λίγο καλύτερη μοτοσυκλέτα από πέρυσι, το επιβεβαίωσαμε τόσο στις δοκιμές όσο και στον αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί γρήγοροι αναβάτες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!