Νικητής ο Ντοβιτσιόζο στο Κατάρ!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2018 - 1oς ΓΥΡΟΣ

Νικητής ο Ντοβιτσιόζο στο Κατάρ!

Νικητής ο Ντοβιτσιόζο στο Κατάρ!

Ένας καταπληκτικός Ντοβιτσιόζο καταφέρνει να πάρει την πρώτη θέση, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Δεύτερος ο καταπληκτικός Μάρκεθ και τρίτος ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι.

Είδαμε έναν καταπληκτικό πρώτο αγώνα με μεγάλες συγκινήσεις και σκληρό ανταγωνισμό.

Κανένας δεν ξεχώρισε στους πρώτους γύρους και ο Ζαρκό έστριψε πρώτος και έμεινε εκεί για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πίσω του οι δύο εργοστασιακές Honda των Μάρκεθ και Πεδρόσα αλλά και ο Πετρούτσι που στην αρχή του αγώνα έδειχνε δυνατός. Ευχάριστη έκπληξη ο Βαλεντίνο Ρόσι που έστριψε 6ος στην 1η στροφή, 5ος στην 2η και βρέθηκε 4ος στο τέλος του 1ου κιόλας γύρου. Ο Ντοβιτσιόζο δεν ξεκίνησε καλά και βρισκόταν στους πρώτους γύρους στην 8η θέση.

Απογοήτευση ο Βινιάλες που ήταν μόλις 15ος.

Καθώς ο αγώνας προχωρούσε, ο Ρόσι ανέβηκε μέχρι την 2η θέση και ο Πεδρόσα έχανε συνεχώς θέσεις σε κάθε γύρο. Κανένας όμως δεν ξεχώριζε ώστε να κάνει μια διαφορά. Οι 12 πρώτοι ήταν σφιχτά μαζί, ενώ και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν δίχως να μένει κανείς πίσω.

Τον χορό των πτώσεων τον άρχισε ο Άλεξ Ρινς που μέχρι το σημείο της πτώσης του, βρισκόταν στην 7η θέση, ενώ στον ίδιο γύρο έπεσε και ο Λορένθο, που βρισκόταν στην 11η θέση!

Στους τελευταίους γύρους η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο Ντοβιτσιόζο άρχισε να ανεβαίνει και έφτασε εύκολα μέχρι την 2η θέση, όπου ακολουθούσε τον Ζαρκό που παρέμενε 1ος. Στον 18ο γύρο έγιναν όλα. Ο Ντόβι πέρασε τον Ζαρκό, ενώ το ίδιο έκάνε βίαια και ο Μάρκεθ. Ο Ζαρκό σάστισε και ήταν εύκολη λεία και για τον Βαλεντίνο. Οι 3 οδηγοί έφυγαν στους τελευταίους γύρους εμπρός με τον Ζαρκό που πλέον είχε πέσει 4ος, να προσπαθεί μάταια να μην τον περάσουν και οι υπόλοιποι.

Ο Βινιάλες στο τέλος του αγώνα το «βρήκε» και από την 13η θέση ανέβηκε 6ος!

Στον τελευταίο γύρο ο Ζαρκό έπεσε 8ος, όταν τον πέρασαν διαδοχικά οι Κράτσλοου, Πετρούτσι, Βινιάλες και Πεδρόσα!

Ο Ρόσι ήταν 3ος με άνεση και δεν μπορούσε να απειλήσει τους δύο πρώτους εμπρός του και έμεινε παρατηρητής. Ο Μάρκεθ στην προσφιλή του τακτική, προσπάθησε στον τελευταίο γύρο να περάσει τον Ντοβιτσιόζο «βουτώντας» στην εσωτερική, αλλά ο Ντόβι τον περίμενε, κατάφερε να περάσει τον φιλόδοξο πρωταθλητή από την εσωτερική στην έξοδο και να τερματίσει πρώτος!

Ένας καταπληκτικός αγώνας, που δείχνει το επίπεδο των αγώνων της χρονιάς!

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

 

Best of internet