Ο Ζαρκό κυρίαρχος στο Κατάρ με ρεκόρ γύρου!

Γιώργος Βαρίνος
Ο Ζαρκό κυρίαρχος στο Κατάρ με ρεκόρ γύρου!
Ένας απίστευτος Ζουάν Ζαρκό, έσπασε τα χρονόμετρα γράφοντας ένα εκπληκτικό νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Λοσάιλ με 2ο τον Μάρκεθ και 3ο τον Πετρούτσι.

Με τον Βινιάλες και τον Μίλερ να περνούν στο Q2 ξεκίνησε η δράση στο Λοσάιλ μετά την ολοκλήρωση του Q1.

Τα πρώτα λεπτά του Q2 δεν περιλάμβαναν μάχες και δράματα καθώς παρά την πολύ σκόνη στο οδόστρωμα δεν είχαμε κάποια πτώση. Ο Μάρκεθ ήταν αυτός που έγραψε τον πρώτο καλό χρόνο με 1.54.4 ενώ ο Ντοβιτσιόζο έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση με την άμεση απάντηση στον Μάρκεθ με 1.54.0.

Μέχρι την άλλαγή ελαστικών δεν είχαμε κάποιον άλλον οδηγό που να περάσει εμπρός, αλλά μετά την αλλαγή ελαστικών τόσο ο Λορένθο όσο και ο Ντοβιτσιόζο βάλθηκαν να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τον χρόνο τους. Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο, πολλοί οδηγοί όπως ο Ζαρκό, ο Μάρκεθ, ο Πετρούτσι αλλά και ο Κράτσλοου, γύρισαν πιο γρήγορα από τον χρόνο του Ντοβιτσιόζο.

Έτσι στον τερματισμό, πρώτος βρέθηκε με νέο ρεκόρ γύρου 1.53.680 ο Ζουάν Ζαρκό, με 2ο τον Μαρκ Μάρκεθ και 3ο τον πολύ καλό Ντανίλο Πετρούτσι. Ο Κράτσλοου έμεινε 4ος με τον Ντόβι στην 5η τελικά θέση. Στην 6η θέση βρίσκουμε τον εξαιρετικό Άλεξ Ρινς και στην 7η τον Ντάνι Πεδρόσα.

Ο Ρόσι απογοήτευσε και έμεινε τελικά 8ος με τον Λορένθο τελικά 9ο.

Η κατάταξη έχει ως εξής:

Kαι αυτή είναι η αυριανή σχάρα εκκίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!