20 χρόνια αυτοκίνητο ασφαλείας της BMW στο MotoGP

Gazzetta team
20 χρόνια αυτοκίνητο ασφαλείας της BMW στο MotoGP
Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια συνεργασίας της BMW με τους οργανωτές του MotoGP και το φετινό αυτοκίνητο ασφαλείας θα είναι κάπως ιδιαίτερο.

Η νέα BMW M5 θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας στο πρωτάθλημα του MotoGP, συνεχίζοντας τη μακρά συνεργασία της BMW με το MotoGP, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν περάσει επτά διαφορετικά μοντέλα της BMW Motorsport, ωστόσο η φετινή M5 θα είναι στην ουσία κάτι ιδιαίτερο.

Αυτό γιατί όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της BMW Motorsport, σύντομα θα υπάρχει μια ακόμη πιο γρήγορη έκδοση της νέας BMW M5, περίπου σε ένα χρόνο και το αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP θα είναι παράδειγμα για αυτό.

Παράδειγμα κυρίως στα αεροδυναμικά του βοηθήματα μιας και η BMW M5 ως αυτοκίνητο ασφαλείας δεν θα έχει κάτι διαφορετικό ως μηχανικό σύνολο και θα εξακολουθήσει να κινείται από τον 4.4 λίτρων V8 κινητήρα των 600 ίππων.

Κατά τα άλλα ο στόλος του MotoGP που θα είναι όλος από την BMW, περιλαμβάνει τις BMW M3, BMW M4 Coupe, BMW M2 και τις BMW M6 Gran Coupe καθώς και την BMW X5 M ως ιατρικό αυτοκίνητο. Επιπλέον θα υπάρχουν και δύο μοτοσυκλέτες ασφαλείας που θα είναι οι BMW S100RR.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!