Οι 5 πιο επιτυχημένοι αναβάτες στην ιστορία του MotoGP

Gazzetta team
Οι 5 πιο επιτυχημένοι αναβάτες στην ιστορία του MotoGP
Σε ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα του πλανήτη, οι πέντε «υπεράνθρωποι» που ακολουθούν παρακάτω είναι ο,τι πιο γρήγορο έχει υπάρξει πάνω σε δύο τροχούς!

Η σύγχρονη ιστορία του MotoGP ξεκινάει από το 1997, τη χρονιά που έγινε ο διαχωρισμός κατηγοριών που υπάρχει έως και σήμερα, δηλαδή το Moto3 των 125cc, το Moto2 των 250cc και το MotoGP. Η τελευταία, είναι η «μεγάλη» κατηγορία και εκείνη που, μοιραία, μαζεύει το περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς έχουμε να κάνουμε με διαβολικά γρήγορα δίτροχα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη.

Παρακάτω βλέπουμε τους πέντε πιο επιτυχημένους αναβάτες που έχουν γράψει ιστορία με τη μοτοσυκλέτα τους και μερικοί από αυτούς, συνεχίζουν να το κάνουν. Ωστόσο όπως αναφέρουμε και παραπάνω, επιλέγουμε όσους έχουν διακριθεί στο MotoGP, δηλαδή από το 1997 και μετά, για αυτό και λείπουν θρύλοι όπως ο Τζιάκομο Αγκοστίνι.

5) Μικ Ντούχαν

Ο Αυστραλός Μικ Ντούχαν κυριαρχούσε στις πίστες τον καιρό που η μεγάλη κατηγορία των 500cc άλλαξε και έγινε MotoGP. Πρόλαβε να κατακτήσει δύο τίτλους ως αναβάτης του MotoGP (1997, 1998) και για αυτό τον συμπεριλάβαμε στη λίστα!

4) Κέισι Στόουνερ

Για πολλούς, ο Κέισι Στόουνερ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είδαμε ποτέ στο MotoGP, όμως αποφάσισε να τα παρατήσει πολύ γρήγορα και σε μικρή ηλικία. Πρόλαβε να κατακτήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα (2007, 2011) και σήμερα είναι αναβάτης εξέλιξης στη Ducati.

3) Χόρχε Λορένθο

Ο Ισπανός Χόρχε Λορένθο είναι γνωστός για την ταχύτητά του και την αποτελεσματικότητά του, ωστόσο πέρυσι που πήγε στην Ducati εμφανίστηκε εκτός φόρμας. Ελπίζουμε από φέτος να επανέλθει στις επιτυχίες αφού πρόκειται για έναν εξαιρετικό αναβάτη που έχει κατακτήσει τρεις τίτλους (2010, 2012, 2015)

2) Μαρκ Μάρκεζ

Το φαινόμενο Μαρκ Μάρκεζ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις πίστες του MotoGP αφού την πρώτη χρονιά που έτρεξε στη μεγάλη κατηγορία, πήρε και το πρωτάθλημα (2013). Έκτοτε έχει κατακτήσει άλλα 3 (2014, 2016, 2017) και από ότι φαίνεται, έχει ακόμη πολύ μέλλον μπροστά του!

1) Βαλεντίνο Ρόσι

Και ποιος δεν θα περίμενε τον Βαλεντίνο Ρόσι στην κορυφή της λίστας; Ο Ιταλός superstar είναι συνώνυμο του MotoGP, έχει φανατικό κοινό και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την ταχύτητά του στα 39 του χρόνια! Μέχρι σήμερα στη μεγάλη κατηγορία, έχει κατακτήσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα (2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009) και είναι αδιαμφισβήτητα, ένα όνομα-θρύλος για το άθλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!