Ιστορικό «διαζύγιο» στο MotoGP

Gazzetta team
Ιστορικό «διαζύγιο» στο MotoGP
Έπειτα από συνεργασία 18 ετών η ιδιωτική ομάδα Tech3 σταματά το 2019 να χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Η ιδιωτική ομάδα Tech3 ανακοίνωσε πως από το 2019 και έπειτα σταματά να συνεργάζεται με την Yamaha σε επίπεδο αγοράς πελατειακών μοτοσυκλετών. Αυτό είναι ένα ιστορικό «διαζύγιο» καθώς η συνεργασία των δύο πλευρών χρονολογείται από το 2001, χρονιά που η Tech3 ξεκίνησε η την εμπλοκή της στο MotoGP. Από τότε και επί 18 συναπτά έτη δεν η επαγγελματική αυτή σχέση δεν είχε χαλάσει, όμως τώρα όπως παραδέχτηκε ο Ερβ Ποντσαράλ, ιδιοκτήτης της Tech3, η ομάδα του δέχτηκε μια πρόταση που απλώς δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Λεπτομέρειες για το επόμενο βήμα της ιδιωτικής ομάδας δεν ανακοινώθηκαν, πέραν αυτής της, κάπως, αινιγματικής ανακοίνωσης, ενώ οι ανακοινώσεις και των δύο πλευρών ήταν άκρως… επίσημες περιλαμβάνοντας ευχαριστίες και εκτίμηση εκατέρωθεν. Παρόλα αυτά υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με το πως κατέληξαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Ο Ποντσαράλ είχε δηλώσει παλιότερα πως η Yamaha, σε σχετική ερώτησή του σχετικά με το μέλλον, του είχε απαντήσει ότι θα επέλεγε την VR46, την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι δηλαδή και όχι την Tech3. Αντίθετα η επίσημη ανακοίνωση της Yamaha για το «διαζύγιο» ανέφερε πως σε συζητήσεις με τον Ποντσαράλ ενόψει της συνέχειας, εκείνος ήταν που τους ξεκαθάρισε ότι έχει βρει άλλον συνεργάτη από το τέλος του 2018 και έπειτα.

Αυτό βεβαίως, όπως εξάλλου αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Yamaha, δεν σημαίνει πως η εταιρεία θα πάψει φέτος να υποστηρίζει την Tech3. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ήδη στις πρώτες δοκιμές της χρονιάς ο Γιόχαν Ζάρκο αποδεικνύει την ταχύτητά του και φέτος. Στις πρόσφατες δοκιμές της Ταϊλάνδης, σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε όλους τους αναβάτες και ήταν ο μοναδικός που ακολούθησε το ρυθμό του Ντάνι Πεντρόζα. Παράλληλα ήταν πολύ κοντά στον Ρόσσι στις δοκιμές της Βαλένθια στα τέλη Ιανουαρίου. Ο άλλος αναβάτης της Tech3 το 2018 θα είναι ο Μαλαισιανός ρούκι, Χαφίζ Σιαρίν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!