Ο Μαρκ Μάρκεζ νίκησε τον Βαλεντίνο Ρόσι και στα χρήματα!

Gazzetta team
Ο Μαρκ Μάρκεζ νίκησε τον Βαλεντίνο Ρόσι και στα χρήματα!
Μια νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά για το MotoGP και βλέπουμε ποιοι αναβάτες έχουν τις μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές στο φετινό πρωτάθλημα!

Live στοίχημα όλες τις ώρες και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)

Το MotoGP όσο πάει γίνεται και πιο συναρπαστικό, με θέαμα και ανταγωνισμό στα ύψη! Εκτός όμως από τις νίκες και τους βαθμούς, η επικινδυνότητα του σπορ εξιτάρει επίσης το θεατή. Πόσο όμως πληρώνονται οι αναβάτες για να τρέχουν στις πίστες με τα δίτροχα «όπλα» τους;

Η ιστοσελίδα TSM Sportz αποκαλύπτει τους μισθούς κάθε σταρ του MotoGP και παρουσιάζουμε τους οκτώ πιο ακριβοπληρωμένους. Τα στοιχεία προέρχονται από έγκυρες πηγές όπως το Forbes, το Sports Forums και το BBC ενώ όπως περιμέναμε, στις ψηλότερες θέσεις βρίσκονται και τα μεγαλύτερα ονόματα. Ποια όμως είναι η σειρά; Δείτε αναλυτικά, ακριβώς από κάτω!

8) Ντανίλο Πετρούτσι

Ο Ιταλός Ντανίλο Πετρούτσι αγωνίζεται με την ομάδα της Pramac Racing, δορυφορική της εργοστασιακής Ducati. Αμείβεται με 2,8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, δηλαδή περίπου 2,24 εκατομμύρια Ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία.

7) Γιόχαν Ζαρκό

Ο Γιόχαν Ζαρκό κατάγεται από τη Γαλλία και οδηγεί για λογαριασμό της Monster Yamaha Tech 3, δορυφορική της ομάδας της Yamaha. Το φετινό του συμβόλαιο προβλέπει αμοιβή 3 εκατομμύρια δολάρια, που σε Ευρώ μεταφράζεται σε περίπου 2,4 εκατομμύρια.

6) Ντάνι Πεντρόσα

Ο 32χρονος Ισπανός βρίσκεται εδώ και χρόνια στην ομάδα της Repsol Honda και το συμβόλαιό του για το 2018 αναφέρει πως οι απολαβές του είναι 3,3 εκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε, δηλαδή, για 2,64 εκατομμύρια Ευρώ.

5) Μάβερικ Βινιάλες

Ο ταλαντούχος Μάβερικ Βινιάλες βρίσκεται στην οικογένεια της Movistar Yamaha από πέρυσι. Πριν, αγωνιζόταν με τη Suzuki. Το συμβόλαιο του Ισπανού προβλέπει 5 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος, άρα 4 εκατομμύρια Ευρώ.

4) Αντρέα Ντοβιτσιόζο

Το 2017 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο και τη Ducati, καθώς σημείωσε πολλές καλές εμφανίσεις. Φέτος, οι απολαβές του θα είναι στα 7 εκατομμύρια δολάρια! Μιλώντας με Ευρώ, πρόκειται για 5,61 εκατομμύρια.

3) Χόρχε Λορένθο

Ο Χόρχε Λορένθο είναι ο δεύτερος αναβάτης της Ducati και το συμβόλαιό του αναφέρει ότι θα πληρώνεται με 8 εκατομμύρια δολάρια (6,41 εκ. Ευρώ) ετησίως. Ωστόσο από τον επόμενο χρόνο έρχεται «ψαλίδι» στο ποσό αυτό από τη Ducati, αν τελικά ο Ισπανός επιλέξει να συνεχίσει με την ομάδα.

2) Βαλεντίνο Ρόσι

Ένας από τους καλύτερους αναβάτες όλων των εποχών και σίγουρα εκείνος με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο, από όσους τρέχουν αυτή τη στιγμή στις πίστες, είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι. Έτσι, ο «Γιατρός» δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με λιγότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Σε Ευρώ, μεταφράζεται στα 8,01 εκατομμύρια.

1) Μαρκ Μάρκεζ

Στην κορυφή του «μισθολογικού» πίνακα του MotoGP για το 2018 είναι ο Ισπανός Μαρκ Μάρκεζ, ο αναβάτης που έχει ανατρέψει την εικόνα του πρωταθλήματος από το 2013 όπου αγωνίζεται. Έκτοτε, έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα οδηγών εκτός του 2015 και από ότι φαίνεται, θα συνεχίσει να «σαρώνει». Εννοείται ότι η Repsol Honda τον θέλει στο πλάι της και το συμβόλαιο που του προσφέρει φτάνει τα 11,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ήτοι 9,22 εκατομμύρια Ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!