«Περικοπές» στο μισθό του Λορένθο θα κάνει η Ducati

Gazzetta team
«Περικοπές» στο μισθό του Λορένθο θα κάνει η Ducati
Αν θελήσει να παραμείνει στη Ducati και μετά το 2019, όπου λήγει το συμβόλαιό του, ο Χόρχε Λορένθο θα πρέπει να συμβιβαστεί με χαμηλότερες αποδοχές.

Αυτό τον καιρό, η ομάδα της Ducati στο MotoGP περνά από μια μικρή... οικονομική κρίση, καθώς κάποιοι βασικοί χορηγοί της δεν συνέχισαν τη συνεργασία τους. Έτσι ο προϋπολογισμός μειώνεται σημαντικά και θα γίνουν «περικοπές» σε διάφορους τομείς, όπως ο μισθός του Χόρχε Λορένθο.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε και μετά το 2019 και με τους δύο αναβάτες μας, όμως το οικονομικό μας όριο είναι σαφές. Θα μιλήσουμε με τους χορηγούς μας και θα δούμε, γιατί η Telecom Italia αποφάσισε να μη συνεχίσει τη συνεργασία της μαζί μας και μετά, θα ξέρουμε ακριβώς πόσα χρήματα θα μπορούμε να παρέχουμε. Πάντως η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το 2016.

Όταν ήρθε ο Χόρχε, είχε μια πολύ καλή πρόταση για να παραμείνει στη Yamaha καθώς ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Όταν ανανεώσαμε το συμβόλαιο του Ντοβιτσιόζο, δεν είχε κερδίσει ούτε έναν αγώνα με τη Ducati. Όμως σκοπεύουμε να τον επιβραβεύσουμε για όσα κατάφερε το 2017 στις πίστες» είπε ο Πάολο Τσιαμπάτι, ενώ στη συνέχεια, ο CEO της Ducati, Κλαούντιο Ντομενικάλι πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε το ίδιο ποσό χρημάτων στον Χόρχε και μετά το 2019. Θα είναι λιγότερα από εκείνα που συμφωνήσαμε όταν ήρθε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!