Το MotoE είναι το ηλεκτρικό MotoGP (vid)

Gazzetta team
Το MotoE είναι το ηλεκτρικό MotoGP (vid)
Η MotoE είναι η νέα κατηγορία που θα εισαχθεί στο πρωτάθλημα του MotoGP το 2019 και θα περιλαμβάνει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Μετά την Formula E τώρα θα υπάρχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, αντίστοιχη κατηγορία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Πρόκειται για την MotoE που θα ενταχθεί στο MotoGP από το 2019 και θα περιλαμβάνει υποστηρικτικούς αγώνες, όπως δηλαδή οι κατηγορίες Moto2 και Moto3.

Η Dorna, η διοργανώτρια εταιρεία του MotoGP σε συνεργασία με την FIM, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλετών, παρουσίασε ήδη με τη βοήθεια του Λόρις Καπιρόσι την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με την οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες στην κατηγορία MotoE. Στο εναρκτήριο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν 11 ομάδες με 18 μοτοσυκλέτες. Οι ιδιώτες του MotoGP, δηλαδή οι ομάδες Tech 3, LCR, Marc VDS, Gresini, Pramac, Angel Nieto και Avintia θα συμμετέχουν με δύο μοτοσυκλέτες η κάθε μία, ενώ θα επιλεγούν και επτά ομάδες από την Moto2 και την Moto3.

Το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει αρχικά από 4 έως 6 αγώνες, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά λογικά θα είναι αγώνες στην Ευρώπη. Χορηγός εταιρεία που δίνει και το όνομά της στο νέο πρωτάθλημα είναι ιταλική εταιρεία ενέργειας.

Η μοτοσυκλέτα του MotoE θα έχει μπαταρία 110 KWh και ιπποδύναμη 147 ίππων, που θα επιτρέπει στους αναβάτες να κινούνται μέχρι και με 250χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση 0-100χλμ./΄ρα θα χρειάζονται περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!