Aκλόνητα στη θέση τους τα Paddock Girls στο MotoGP (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Aκλόνητα στη θέση τους τα Paddock Girls στο MotoGP (pics & vid)
Από τη στιγμή που η Formula 1 ανακοίνωσε πως απαγορεύει τα Formula 1 Girls, οι φίλοι των αγώνων φοβούνται μην χάσουν μια ανάλαφρη και ωραία πλευρά του σπορ. Ο CEO της Dorna Καρμέλο Εσπελέτα και ουσιαστικά ο διοργανωτής των αγώνων MotoGP, έσπευσε να τοποθετηθεί για το μέλλον των Paddock Girls του MotoGP.

Σε συνέντευξή του στο ισπανικό Motociclismo, ο ισχυρός ανδρας του MotoGP δήλωσε πως τίποτε δεν θα αλλάξει στην ύπαρξη των Paddock και Umbrella Girls στο MotoGP.

«Στο MotoGP, αντίθετα από ότι αποφάσισε η Formula 1, δεν θα βάλουμε κανόνες για τις κοπέλες με τις ομπρέλες. Βεβαίως επειδή σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες και τους νόμους της κάθε χώρας, αν κάποια χώρα μας πει πως δεν θέλει Umbrella girls θα το σεβαστούμε ειδικά όμως γι αυτήν την χώρα. Δεύτερον και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι, οι κοπέλες που εργάζονται σε αυτό τον τομέα, πρέπει να σέβονται τους νόμους της κάθε χώρας και το ντύσιμό τους να ακολουθεί τους νόμους της χώρας. Αν πω εγώ, πως δεν θα πρέπει να κρατάνε τα νούμερα στην σχάρα εκκίνησης γυναίκες, θα αποτελεί διάκριση κατά των γυναικών και αυτό δεν με εκφράζει. Οι χορηγοί αποφασίζουν αν θέλουν άντρες ή γυναίκες γι' αυτή τη δουλειά.»

Το Motociclismo όμως πήγε ένα βήμα πάρα πέρα και ρώτησε και τον Πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ να πει την γνώμη του και έχει ενδιαφέρον η τοποθέτησή του. Ο Μάρκεθ λέει: «Πιστεύω πως εμείς οι αναβάτες δεν πρέπει να ανακατευτούμε επίσημα σε αυτή την ιστορία. Ωστόσο ο καθένας είναι μια ανεξάρτητη προσωπικότητα και μπορεί ελεύθερα να πει την γνώμη του. Εφόσον με ρωτάτε θα σας πω πως αυτό που κάνουν τα κορίτσια, και αρκετά αγόρια, είναι μια δουλειά και την οποία σέβομαι απόλυτα. Μέσα από τις φωτογραφίσεις μάλιστα γίνονται γνωστές και διάσημες στα κοινωνικά δίκτυα. Αν σέβονται τους κανονισμούς και τους νόμους κάθε χώρας στο τι θα φορούν σε κάθε αγώνα, εγώ είμαι με το μέρος τους.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!