Τα φαβορί της νέας χρονιάς στο MotoGP

Γιώργος Βαρίνος
Τα φαβορί της νέας χρονιάς στο MotoGP
Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και βάσει των αρχικών συμπερασμάτων από τις δοκιμές της Sepang, η νέα σεζόν που ανοίγεται μπροστά μας θα είναι συναρπαστική. Βέβαια από τον ερχομό του Μαρκ Μάρκεθ κάθε χρονιά είναι και πιό συναρπαστική από την προηγούμενη! Όπως και να ‘χει, το αγαπημένο μας MotoGP διανύει αναμφίβολα τη χρυσή του εποχή, μια εποχή που δείχνει ικανή να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην Sepang -αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς- είδαμε τα επίπεδα του ανταγωνισμού μεταξύ των εργοστασίων αλλά και των αναβατών, να εκτοξεύονται στα ύψη! Η Yamaha δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα των δυο προηγούμενων ετών και η Ducati είναι ακόμα καλύτερη!

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να βγάλει εκτός εξίσωσης την Honda, ειδικά με οδηγό της τον Μαρκ Μάρκεθ. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, είδαμε κι έναν αλλαγμένο Χόρχε Λορένζο, δυνατό μετά από ένα χρόνο εμπειρίας πάνω στην κόκκινη μοτοσυκλέτα του. Ο χρόνος του, το 1:58.830, είναι το επίσημο ρεκόρ στην πίστα της Μαλαισίας και ο ίδιος δείχνει πολύ ευχαριστημένος από την GP18. Αν και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να περιμένουμε να τον (τους) δούμε και σε άλλες πίστες, εν τούτοις είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ότι η GP18 είναι έργο τέχνης! Ποιός ήταν όμως αυτός που κρατάει το πάνω χέρι, έστω και μετά από μόλις τρεις ημέρες δράσης για τη νέα χρονιά; Κοιτάζοντας τους αριθμούς, ο Μαρκ Μάρκεθ είναι αυτός που ξεχωρίζει δίχως καμμία αμφιβολία.

Στην προσομοίωση Αγώνα που έκανε ο Ισπανός, 15 γύρων, ήταν εντυπωσιακά σταθερός στο μεσαίο 2:00. Κανείς άλλος δεν κατάφερε να τον φτάσει σε ρυθμό. Όμως εντυπωσιακός - και λίγο πιο αργός από τον ομόσταυλό του - ήταν και ο Ντάνι Πεδρόσα, με ρυθμό στο 2:00.7 (αντί του 2:00.5 του Marc) στην προσομοίωση των 15 γύρων που έκανε. Από κοντά και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος αρκέστηκε στους 11 γύρους με ρυθμό περίπου ίδιο με αυτόν του Πεδρόσα.

Πολύ δυνατή ήταν και η παρουσία του Τζακ Μίλλερ! Ο Αυστραλός έχει «δέσει» πολύ γρήγορα με τη νέα του μοτοσυκλέτα και στην Sepang το απέδειξε για μια ακόμη φορά. Ο Μίλλερ δείχνει εξαιρετική αυτοπεποίθηση πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, έχοντας μια πολύ καλή προσομοίωση Αγώνα 15 γύρων. Ωστόσο έχει ακόμα να μάθει - όπως φαίνεται - πως να χειρίζεται το γκάζι της GP17 ώστε να μην φθείρει πολύ τα λάστιχά του, με δεδομένο ότι οι χρόνοι του στο τέλος ανέβηκαν στο 2:01 από 2:00.

Ακόμα και ο Χόρχε Λορένζο έδειξε πολύ καλά στοιχεία, έστω κι αν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη δική του προσομοίωση εξαιτίας ενός προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του. Ο Ισπανός της Ducati έκανε οχτώ γύρους πριν εγκαταλείψει την προσπάθεια και ήταν στο 2:00.9, αρκετά κοντά στο ρυθμό των πρώτων.

Στα ίδια περίπου επίπεδα ήταν και ο ρυθμός του Καλ Κράτσλοου. Από την άλλη, οι Ρόσι και Βινιάλες δεν επιχείρησαν να κάνουν προσομοίωση.

Να επισημάνουμε και πάλι ότι τα παραπάνω συμπεράσματα βασίζονται στις προσομοιώσεις της τελευταίας ημέρας στην Sepang. Τώρα, περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε πως θα παρουσιαστούν τα εργοστάσια και οι οδηγοί στο επόμενο τεστ, στην Buriram της Ταϊλάνδης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!