Κλείνουν το ράντσο του Ρόσι;

Gazzetta team
Κλείνουν το ράντσο του Ρόσι;
Μπλεξίματα με τις ιταλικές αρχές φαίνεται πως έχει ο Βαλεντίνο Ρόσι καθώς οι γείτονες διαμαρτύρονται για τον θόρυβο και τη σκόνη από το ράντσο όπου προπονείται.

Ένα σπουδαίο έργο επί προσωπικού αλλά και για όλη την Ιταλία, αναμένεται να τεθεί σε δικαστική διαμάχη όπως φαίνεται. Ο Βαλεντίνο Ρόσι ολοκλήρωσε το 2011 τις εργασίες κατασκευής του προσωπικού του ράντσου στην γενέτειρά του, Ταβούλια. Οι εργασίες κράτησαν δύο χρόνια και το ράντσο περιλαμβάνει και πίστα στην οποία ο Ιταλός αφενός προπονείται, αφετέρου διδάσκει τους οδηγούς της ακαδημίας του. Μάλιστα αυτό το ράντσο συγκεντρώνει και αρκετούς τουρίστες ιδίως κατά την περίοδο που υπάρχει Γκραν Πρι στο Μιζάνο

Το τελευταίο διάστημα όμως τρεις γείτονες έχουν διαμαρτυρηθεί για τα επίπεδα θορύβου και σκόνης που τους ενοχλούν με αποτέλεσμα η κατάσταση να οδηγείται σε δικαστική διαμάχη. Για το θέμα μίλησε στην Γκαζέτα ντελο Σπορτ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VR46, της εταιρείας του Ρόσι, Άλμπι Τεμπάλντι, ο οποίος τόνισε: “Συμμορφωθήκαμε με όλα τα αιτήματα και περάσαμε κάθε αξιολόγηση, σε μια περίπλοκη διαδικασία κατασκευής που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Πριν από κάθε προπόνηση ελέγχουμε μάλιστα και δύο μετρητές θορύβου που είναι τοποθετημένοι στην πίστα”.

Οι περιπέτειες αυτές έρχονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία όπως αποκαλύπτει ο Τεμπάλντι, γίνονται εργασίες για την επέκταση του ράντσου ώστε να φιλοξενήσει ένα μουσείο και να είναι χώρος εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!