Ρόσι: Μόλις σταματήσω το MotoGP θα τρέξω 10 χρόνια στα αυτοκίνητα

Γιώργος Βαρίνος
Ρόσι: Μόλις σταματήσω το MotoGP θα τρέξω 10 χρόνια στα αυτοκίνητα
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, λίγο πριν αγωνιστεί στο Rally της Monza, ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν προσκεκλημένος στο Radio DJ της Ιταλίας και η συνέντευξή του «έβγαλε» εντυπωσιακές ειδήσεις που τις ακούσαμε για πρώτη φορά!

Η πιο σημαντική είδηση που βγήκε από τα λεγόμενα του Ιταλού άσου, ήταν αναμφίβολα η επιβεβαίωση πως η Yamaha του 2018 στο MotoGP, θα βασίζεται στη μοτοσυκλέτα του 2016!

Μετά το τεστ στην Βαλένθια και το μεγάλο μπέρδεμα των μπλε, ακολούθησαν ιδιωτικές δοκιμές για τους εργοστασιακούς και τον Ζουάν Ζαρκό στην Μαλαισία. Εκεί και οι τρεις τους συμφώνησαν ότι η Yamaha θα πρέπει να αφήσει τη φετινή μοτοσυκλέτα και να εστιάσει την εξέλιξη του ’18 στην Μ1 του 2016. «Δοκιμάσαμε τη μοτοσυκλέτα του ’16 και τη φετινή και όλοι συμφωνήσαμε ότι αυτή του 2017 ήταν χειρότερη», δήλωσε ο Ιταλός θρύλος στο Radio Deejay της Ιταλίας. «Μένει να δούμε πως θα είναι η νέα μοτοσυκλέτα... θα έχει ενδιαφέρον. Όμως η βάση της θα είναι σίγουρα η μοτοσυκλέτα του 2016». «Τώρα είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή. Από τώρα μέχρι και τον Φλεβάρη, η Yamaha πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά».

Τέλος, μίλησε λίγο και για τη φετινή σεζόν κι εξήγησε γιατί, ενώ δεν του άρεσε από την πρώτη στιγμή η φετινή Μ1, συνέχισαν μ’ αυτή σε όλη τη χρονιά. «Το πρόβλημα ήταν ότι ο Βινιάλες ήρθε και ήταν γρήγορος από την αρχή... πολύ γρήγορος». «Έτσι, όταν τη δοκίμασα και δεν μου άρεσε, πίστευα ότι έφταιγα εγώ... ότι ήμουν εκτός φόρμας μιας και ήταν το τέλος της σεζόν». «Έτσι συνεχίσαμε μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα, αλλά ήταν λάθος και χάσαμε πάρα πολύ χρόνο».

Ωστόσο ο Βαλεντίνο μίλησε και για άλλα σημαντικά θέματα.

Κατ’ αρχήν αποκάλυψε την ένταση που επικρατεί λίγη ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. «Φοβάσαι πραγματικά σε κάτι τέτοιες στιγμές. Αρχίζεις και νοιώθεις το φόβο περίπου όταν ξεκινά ο αγώνας της Moto2 κι όποιος ισχυρίζεται κάτι άλλο δεν είναι πολύ ειλικρινής. Φοβάσαι μην κάνεις κάποιο λάθος, μήπως έχεις πάρει λάθος κατεύθυνση». Σε άλλο σημείο του λόγου του, αναφέρθηκε στον Ζουάν Ζαρκό, τον οποίο παρομοίασε με τον Φερστάπεν της Formula1: «Κανείς τους δεν φρενάρει!» είπε γελώντας. «Πρέπει να κάνεις στην άκρη μαζί του, διότι μ’ αυτόν υπάρχει κίνδυνος και οι δυο να καταλήξετε εκτός». Δεν έλειψαν και τα κουτσομπολιά. Ένας από τους παρουσιαστές της εκπομπής, είπε στον Ρόσι ότι ακούγονται φήμες για χωρισμό ανάμεσα στον Ιανόνε και τη διάσημη στην Ιταλία, Μπελέν Ροντρίγκεζ. «Τώρα θα είναι πιο ήρεμος», ήταν η απάντηση του Ρόσι, που δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί με τον καλό του φίλο.

Και μετά η κουβέντα στράφηκε προς το μέλλον και την αναπόφευκτη στιγμή που θα αναγκαστεί να κρεμάσει γάντια και κράνος.

«Φοβάμαι την απόσυρση», επανέλαβε και πάλι ο «Γιατρός». «Όταν σταματήσω με το MotoGP, θα έχω άλλα 10 χρόνια με αγωνιστικά αυτοκίνητα». Ένα από τα όνειρά του; «Θα ήθελα ν’ αγωνιστώ στην 24ωρο Αγώνα του Le Mans. Εκεί είναι και ο Φερνάντο (Αλόνσο που είναι ο νέος φίλος της πρώην του Βάλε. Λίντα Μορσέλι)». «Ίσως πάμε για φαγητό μετά», συνέχισε αστειευόμενος και πάλι. «Όσο είμαι ανταγωνιστικός όμως, σίγουρα θ’ αγωνίζομαι». Άλλο ένα όνειρο είναι ο 10ος Τίτλος! «Το 2016 θα μπορούσα να το είχα καταφέρει, αλλά φέτος ήταν πιο δύσκολο. Όλα εξαρτώνται από εμένα και τη μοτοσυκλέτα». «Η Yamaha πρέπει να κάνει ένα άλμα στην ποιότητα. Ο Μάβερικ κι εγώ κάναμε σκληρή δουλειά και τώρα η μπάλα είναι στη μεριά τους. Πρέπει να δουλέψουν στο πλαίσιο και στον κινητήρα».

Ένα άλλο ωραίο θέμα συζήτησης είναι όλοι οι αντίπαλοι που έχει αντιμετωπίσει στην πίστα όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται.

«Ο Μαρκ είναι πολύ δυνατός, αλλά το ίδιο ισχύει για τους Στόνερ και Χόρχε. Θα ξεχώριζα αυτούς τους τρεις». «Η Ducati είναι δύσκολη μοτοσυκλέτα και ειδικά όταν πρώτα είσαι με Yamaha. Είναι δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Τώρα όμως η κόκκινη μοτοσυκλέτα είναι γρήγορη. Είδαμε τον Ντόβι, αλλά και τον Μίλερ στις δοκιμές της Βαλένθια. Πιστεύω ότι το ’18 ο Χόρχε θα είναι γρήγορος».

O Βαλεντίνο τρέχει αυτή τη στιγμή στο Rally της Monza!

Στο Rally της Monza είναι και ο ετεροθαλής αδερφός του, Λούκα Μαρίνι «Τον λέμε Μαρίνοβιτς, ο Ρώσος, διότι είναι ψυχρός, ήρεμος και συγκεντρωμένος και δεν αφήνει τα αισθήματά του να τον προδώσουν. Έχουμε καλή σχέση και μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τις προκλήσεις».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!