Πρώτος μεταξύ ίσων ο Ιανόνε στη Χερέθ

Γιώργος Βαρίνος
Πρώτος μεταξύ ίσων ο Ιανόνε στη Χερέθ
Ο αναβάτης της Suzuki ήταν ο κορυφαίος στις δοκιμές της Ισπανίας, αλλά ένοιωθε την ανάσα των Κράτσλοου, Ντοβιτσιόζο και Λορένθο.

Ο Αντρέα Ιανόνε (Team Suzuki Ecstar) ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα δοκιμών στην Χερέθ με τον κορυφαίο χρόνο, 1.38.280, μετά από 68 γύρους, μόλις μισό δέκατο μπροστά από τους Κράτσλοου (LCR Honda Castrol,) Ντοβιτσιόζο και Λορένθο με Ducati. Ο Ιανόνε ξεκίνησε το γαϊτανάκι των γρήγορων γύρων το πρωί, πριν οι Ducati αποκτήσουν αυτές την πρωτοπορία και τον αναβάτη της Honda, τον Κράτσλοου, να βελτιωθεί αργότερα και να ξεπεράσει τις ιταλικές μηχανές.

Η Suzuki επικέντρωσε πολύ χρόνο στον κινητήρα κατά τη δοκιμή, καθώς η απόφαση για την κατεύθυνση του επόμενου έτους χρειάζεται να ληφθεί σύντομα. Σήμερα ο Ιανόνε είχε ως team mate τον Γκουιντόλι, ο οποίος ήταν ο δέκατος πέμπτος ταχύτερος συνολικά. Ο Ρινς αναμένεται αύριο να πάρει τη σκυτάλη στη διαδικασία των δοκιμών.

Η Ducati, εν τω μεταξύ, συνέχισε με τις αξιολογήσεις της φετινή μοτοσικλέτας, προκειμένου να μεταβιβάσει τις πληροφορίες στους μηχανικούς, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών θα πρέπει να εργαστούν πάνω στην μοτοσικλέτα του ’18. Αυτή θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στις επίσημες δοκιμές της επόμενης χρονιάς στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας τον Ιανουάριο. Στις σημερινές δοκιμές ο Νοτβιτσιόζο οδήγησε για 47 γύρους και ο Λορένθο 55.

Ο Κράτσλοου, από την πλευρά του, οδήγησε τη νέα Honda του 2018 σε δύο παραλλαγές και πραγματοποίησε 73 γύρους. Η ομάδα Repsol Honda δεν ήταν παρούσα, όπως επίσης η Movistar Yamaha και η Monster Yamaha Tech 3, καθώς επέλεξαν να πραγματοποιήσουν ιδιωτική δοκιμή στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία.

Η KTM όμως ήταν στη Χερέθ, δοκιμάζοντας νέο πλαίσιο, καθώς και ρυθμίσεις σε κινητήρα και ηλεκτρονικά. Ο Πολ Εσπαργκαρό μάλιστα ήταν ο πέμπτος στη σειρά των ταχύτερων γύρων, ολοκληρώνοντας ένα δεύτερο πετυχημένο γύρο δοκιμών, μετά τον επίσης πολύ θετικό στη Βαλένθια. Ο Ισπανός ωστόσο είχε και μια πτώση που σταμάτησε τις δοκιμές για λίγη ώρα, χωρίς όμως τα τραυματιστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!