Κυρίαρχος στη δοκιμές της Βαλένθια ο Βινιάλες

Κυρίαρχος στη δοκιμές της Βαλένθια ο Βινιάλες

Κυρίαρχος στη δοκιμές της Βαλένθια ο Βινιάλες

Την πρώτη μέρα των δοκιμών μετά το τέλος του πρωταθλήματος, η Yamaha έδειξε να ανακτά το χαμένο έδαφος.

Μετά τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στη Βαλένθια, όπου η Honda γιόρτασε τη νίκη με τον Πεντρόσα, το πρωτάθλημα οδηγών με τον Μάρκεζ και αυτό των κατασκευαστών, οι ομάδες έμειναν στην ισπανική πίστα τ για να πραγματοποιήσουν δοκιμές εξέλιξης εν’ όψει 2018.

Τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ο Μάρκεζ δεν αμφισβητήθηκε από κανένα, τελικά όμως οι Βινιάλες, με την εργοστασιακή Yamaha και ο Ζαρκό, με αυτή της δορυφορικής ομάδας Tech3, κατάφεραν να πετύχουν τους ταχύτερους χρόνους.

Η είδηση εδώ ήταν ότι ο Βινιάλες πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με το πλαίσιο του 2016, ενώ ο Ζαρκό με αυτό του 2017. Αν συγκρίνει κανείς το χρόνο που έκανε ο Βινιάλες με αυτούς των κατατακτήριων του περασμένου Σαββάτου, τότε θα μπορούσε να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της εκκίνησης με το 1:30.189. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από τη Yamaha, στη μοτοσικλέτα των δοκιμών χρησιμοποιήθηκε νέος κινητήρας, προδιαγραφών 2018.

Ταυτόχρονα, ο Βινιάλες δοκίμασε και ένα νέο, ριζοσπαστικό φέρινγκ από αεροδυναμικής άποψης. Αντίθετα από τον Βινιάλες ο Ρόσι δεν είχε μια τόσο παραγωγική μέρα. Από άποψη ταχύτερου γύρου δεν τα πήγε άσχημα, καθώς ήταν τέταρτος, μια πτώση όμως στο ξεκίνημα της ημέρας στοίχισε μια κατεστραμμένη μοτοσικλέτα ενώ ο ίδιος δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2017, ο Μαρκ Μάρκεζ, πέτυχε τον τρίτο ταχύτερο γύρο με τη Honda. Η ομάδα είχε φέρει μοτοσικλέτες με νέο πλαίσιο και κινητήρα για το 2018, ωστόσο ο ταχύτερος γύρος του Ισπανού έγινε με το μοντέλο του 2017.

Οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati Λορένθο και Ντοβιτσιόζο ήταν όγδοος και έβδομος αντίστοιχα, ωστόσο η ιταλική ομάδα δεν είχε νέα στοιχεία τις μοτοσικλέτες της, καθώς περιμένει μέχρι το επόμενο έτος για να κάνει το ντεμπούτο της Desmosedici GP18.

Από τις υπόλοιπες ομάδες η Suzuki δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ούτε γύρο δοκιμής, καθώς οι Ιανόνε και Ρινς, μαζί με αρκετά ακόμα μέλη της ομάδας, είχαν διαγνωστεί με ιογενή λοίμωξη. Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη εκδοχή.

Εκτός από τον Ρόσι, ο Μπαουτίστα με την Aspar Ducati είχε ένα αρκετά σοβαρό ατύχημα, που μάλλον προκλήθηκε από αστοχία στο κιβώτιο της μοτοσικλέτας. Ο Ισπανός αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε σοβαρά τραύματα ή κατάγματα.

Στη συνέχεια, ο πίνακας με τους χρόνους των 10 πρώτων οδηγών.

Βαλένθια, δοκιμές, 1η ημέρα

1              Βινιάλες              Yamaha                                1:30.189

2              Ζαρκό                  Tech 3 Yamaha                   1:30.389

3              Μάρκεζ                 Honda                                1:30.501

4              Ρόσι                      Yamaha                             1:30.519

5              Μίλερ                    Pramac Ducati                   1:30.635

6              Α. Εσπαργκαρό   Aprilia                                  1:30.756

7              Ντοβιτσιόζο          Ducati                                 1:30.850

8              Λορένθο               Ducati                                 1:31.059

9              Π.Εσπαργκαρό    KTM                                    1:31.166

10           Κράτσλοου           LCR Honda                         1:31.259

rossi_2.jpg

Η πτώση του Ρόσι στη 10η στροφή της πίστα. Ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

vinales-1.jpg

Το πρωτότυπο φέρινγκ της Yamaha που δοκίμασε ο Βινιάλες εν' όψει 2018.

Best of internet