Τέταρτο πρωτάθλημα και πέμπτη BMW M για τον Μάρκεζ

Γιώργος Βαρίνος
Τέταρτο πρωτάθλημα και πέμπτη BMW M για τον Μάρκεζ
Το βραβείο της BMW για τις περισσότερες pole position κέρδισε και το 2017 ο Ισπανός αναβάτης, προσθέτοντας μια ακόμα M στη μεγάλη συλλογή του.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Ο Μάρκεζ δεν κατέκτησε μόνο το πρωτάθλημα αλλά και τις περισσότερες pole position, με αποτέλεσμα να κερδίσει για μια ακόμα φορά και μάλιστα πέμπτη στη σειρά, το βραβείο που έχει αθλοθετήσει η BMW εδώ και πολλά χρόνια: μια απαστράπτουσα M. Για φέτος μάλιστα, ο Μάρκεζ θα βάλει στο γκαράζ του μια M4 CS.

Ο Ισπανός κέρδισε το βραβείο BMW M με συνολικά 343 βαθμούς και ένα σημαντικό πλεονέκτημα 86 βαθμών έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του Μάβερικ Βινιάλες. Η BMW, αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Dorna και καλύπτει με τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας M τις ανάγκες των αυτοκινήτων ασφαλείας και άμεσης επέμβασης στο Moto GP.

Η επίσημη τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο του τελικού του MotoGP στη Βαλένθια της Ισπανίας. Το 2013 ήταν η πρώτη φορά που ο Μάρκεζ κέρδισε το διάσημο διαγωνισμό. Επανέλαβε την επιτυχία το 2014 και το 2015 έγινε ο πρώτος αναβάτης που κατάφερε να κατακτήσει τρία βραβεία BMW M στη σειρά. Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη το 2016 τον κατέστησε ρέκορντμαν του θεσμού και φέτος συνέχισε την ιστορική επιτυχία του.

Το νέο απόκτημα του Μάρκεζ είναι η BMW M4 CS σε απόχρωση San Marino Blue Metallic. Το μοντέλο που κάθε οδηγός θα ήθελε στο γκαράζ του διαθέτει τον τρίλιτρο M TwinPower Turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 460 ίππους και ροπή 600 Nm, με αποτέλεσμα εξαιρετικές επιδόσεις. Επιπλέον, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με πλήθος εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης, όπως το διαφορικό Active M και ένα ιδιαίτερα άμεσο και ταχύτατο σε αλλαγές κιβώτιο ταχυτήτων M διπλού συμπλέκτη Drivelogic.

Άλλα χαρακτηριστικά είναι οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου που εμπνέονται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα καινοτόμα πίσω φώτα OLED. Η αθλητική εμφάνιση της BMW M4 CS συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου συναντάμε ελαφριά σπορ καθίσματα M επενδυμένα με Alcantara στο χρώμα του άνθρακα και σπορ τιμόνι με την ίδια επένδυση.

Η φετινή είναι η 15η χρονιά που η BMW αθλοθετεί ένα μοντέλο M για τον αναβάτη με τις περισσότερες pole position. Πέρα από τον απόλυτο κυρίαρχο του θεσμού, τον Μάρκεζ, από τρεις BMW Μ έχουν κερδίσει στο παρελθόν οι Ρόσι και Στόνερ, ενώ δύο έχει ο Λορένθο και από μια οι Χέιντεν και Ζιμπερνάου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!