Λορένθο: «Αγνόησα τις εντολές για να βοηθήσω»

Γιώργος Βαρίνος
Λορένθο: «Αγνόησα τις εντολές για να βοηθήσω»
Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati επιβεβαιώνει ότι δεν υπάκουσε, όταν η ομάδα του ζήτησε να αφήσει τον Ντοβιτσιόζο να περάσει. Το έκανε, όμως, για να νικήσει ο Ιταλός.

Μετά τον αγώνα τον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία, οι οπαδοί της Ducati άστραψαν και βρόντησαν στα κοινωνικά δίκτυα εναντίον του Λορένθο. Ο Ισπανός έγινε δέκτης χιλιάδων αρνητικών σχολίων, για την απόφασή του να αγνοήσει τις εντολές της ομάδας του και να μην αφήσει τον Ντοβιτσιόζο να τον περάσει.

Τόσο η εξέλιξη του αγώνα όμως, όσο και οι δηλώσεις του ίδιου του Ντοβιτσιόζο δικαιώνουν τον Λορένθο για αυτή την απόφασή του. «Βοήθησα τον Ντόβι να κρατηθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων, λειτουργώντας σαν “λαγός” και βελτιώνοντας το χρόνο του κατά κάποια δέκατα γύρο με το γύρο. Αν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να προηγηθούμε, θα έκανα στην άκρη και θα τον άφηνα να περάσει. Αλλά δυστυχώς, πηγαίναμε στο απόλυτο όριο και έτσι ήρθε η καταστροφή» δήλωσε ο Λορένθο.

Όντως, οι δύο οδηγοί έπεσαν στον ίδιο γύρο, αποδεικνύοντας ότι είχαν φθείρει υπερβολικά τα ελαστικά στην προσπάθειά τους να μην χάσουν την επαφή τους με τους πρωτοπόρους. Τη στιγμή που έπεσαν, βρίσκονταν στην τρίτη και στην τέταρτη θέση αντίστοιχα, με 6 γύρους να απομένουν για το τέλος .

Ερωτηθείς για το πώς νοιώθει που τόσοι πολλοί φίλοι των αγώνων τον κατηγόρησαν για την απόφασή του να μη δώσει τη θέση του στον Ντοβιτσιόζο, ο Λορένθο απάντησε: «Λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, όταν νοιώθω ότι κάνω το σωστό. Είμαι χαρούμενος γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έκανα λάθος. Αν καθυστερούσα τον Ντόβι, θα ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Η αίσθηση που είχα όμως, ήταν σωστή. Αυτό, στη διάρκεια του αγώνα, δεν μπόρεσε να το καταλάβει ούτε η ομάδα μου. Φανταστείτε λοιπόν πόσο πιο δύσκολο είναι για τους θεατές να γνωρίζουν την αίσθηση που είχα εγώ μέσα στην πίστα».

Να λοιπόν που τα φαινόμενα απατούν και όσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τον Λορένθο με τα χειρότερα επίθετα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Σίγουρα δεν είναι ο πιο δημοφιλής αναβάτης λόγω του «δωρικού» χαρακτήρα του, αλλά προφανώς ξέρει πολύ καλά τι κάνει μέσα στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!