Αφεντικό ο Μάρκεζ στην Βαλένθια, μόλις 9ος ο Ντοβιτσιόζο

Γιώργος Βαρίνος
Αφεντικό ο Μάρκεζ στην Βαλένθια, μόλις 9ος ο Ντοβιτσιόζο
Ο Μάρκεζ το έκανε να φαίνεται εύκολο αν και δεν ήταν. Ο πολυπρωταθλητής Μαρκ Μάρκεζ έδειξε ποιό είναι το αφεντικό σε όλους αν και είχε και μια πτώση δίχως δυσάρεστες επιπτώσεις παίρνοντας τελικά μια εμφατική pole position. Στην δεύτερη θέση ο σταθερός Ζουάν Ζαρκό και 3ος ο αναγεννημένος Ιανόνε που μάλλον βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο Ντοβιτσιόζο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από μια 9η θέση και έχει εμπρός του τον Ρόσι στην 8η.

Με την έκπληξη της παρουσίας του Μάβερικ Βινιάλες αλλά και του Καλ Κράτσλοου ξεκίνησε το Q1, με τα αδέρφια Εσπαγκαρό και τον Ντανίλο Πετρούτσι να βρίσκονται ανάμεσα στους διεκδικητές των δύο πολυπόθητων θέσεων που οδηγούν στο Q2. Με τον Βινιάλες να μην κατεφέρνει να περάσει στο Q2 και τον Πετρούτσι μάλλον σε κακή μέρα, τα αδέρφια Εσπαργκαρό, ο Πολ με ΚΤΜ και ο Αλέιξ με Aprilia πέρασαν στο Q2.

Δανία – Ιρλανδία με υψηλές αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Από τους πρώτους γύρους του Q2, φάνηκε πως ο Μαρκ Μάρκεζ ήταν αποφασισμένος να «χτυπήσει» τις κατατακτήριες και να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Και αυτό έκανε. Έδειξε σε όλους ποιός είναι το αφεντικό και αν δεν έπεφτε λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ίσως να προλάβαινε να κατέβαζε και άλλο τον χρόνο του. Ο Ζουάν Ζαρκό ολοκληρώνει την χρονιά δείχνοντας πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη, καθώς είναι εξαιρετικός και στη διαδικασία των Κατατακτήριων Δοκιμών, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 2η θέση. Τρίτος μια έκπληξη. Ο Αντρέα Ιανόνε ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό και θα ξεκινήσει από την 3η θέση και την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Ντοβιτσιόζο δεν τα κατάφερε. Έμεινε 9ος και παρά το γεγονός πως έχει δείξει και πως ακόμα και ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις μπορεί για κάτι καλό, σίγουρα το έργο του αύριο θα είναι πολύ δύσκολο. Μπροστά του ο Βαλεντίνο Ρόσι που και αυτός δείχνει με την Yamaha του πως αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σίγουρα αύριο θα έχουμε έναν εξαιρετικό αγώνα, με τον Ντοβιτσιόζο να θέλει να ανέβει θέσεις στην προσπάθειά του να νικήσει τον αγώνα και τον Μάρκεζ να θέλει να πάρει όσο λιγότερα ρίσκα γίνεται και να αποφύγει έτσι μια πιθανή πτώση που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Όλα θα κριθούν στον αυριανό αγώνα που θα τον περιγράψουμε Live εδώ στο InMotion αύριο στις 14.30. Καλό απόγευμα.

Αυτή είναι η επίσημη τελική κατάταξη του Q2:

Και αυτό είναι το Grid:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!