Κοκκίνισε η Aprilia στη Βαλένθια

Γιώργος Βαρίνος
Κοκκίνισε η Aprilia στη Βαλένθια
Το χρώμα της ιταλικής ομάδας άλλαξε για καλό σκοπό, ώστε να υποστηριχτεί η κίνηση RED που μάχεται ενάντια στο AIDS.

Στο GP της Βαλένθια, τον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2017 του MotoGP, οι μοτοσυκλέτες Aprilia RS-GP θα αγωνιστούν με την κατακόκκινη εμφάνιση του (RED), ενός ιδρύματος που έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια για τη δέσμευσή του στην καταπολέμηση ασθενειών που αποτελούν μάστιγα της εποχής μας.

Το (RED) ιδρύθηκε το 2006 από τον Μπόνο, τον τραγουδιστή του διάσημου ροκ συγκροτήματος U2 και τον Μπόμπι Σράιβερ, πολιτικό ακτιβιστή, δικηγόρο και ανιψιό του Τζον Κένεντι.

Η κίνηση έχει συνεισφέρει 350 εκατομμύρια δολάρια για τον αγώνα κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνθηκαν στην Γκάνα, την Κένυα, το Λεσότο, τη Ρουάντα, τη Νότια Αφρική, τη Σουαζιλάνδη, την Τανζανία και τη Ζάμπια, με το 100% των πόρων να διοχετεύονται σε επιτόπου δράσεις.

Χάρη στην υποστήριξη του (RED) προς την Global Fund, πάνω από 90 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε δράσεις για πρόληψη, θεραπεία και συμβουλευτική, ελέγχους HIV και βοηθητικές υπηρεσίες. Η Aprilia ντύνεται στα κόκκινα για να υποστηρίξει αυτή την ευγενή μάχη.

Ο Άλεϊξ Εσπαργκαρό επιστρέφει στη Βαλένθια, αφού αναγκάστηκε να χάσει το GP της Μαλαισίας λόγω του τραυματισμού που υπέστη στην Αυστραλία. Ο Ισπανός αναβάτης, ο οποίος πέρασε από τον συνηθισμένο ιατρικό έλεγχο για την αξιολόγηση της κατάστασης του τραυματισμένου χεριού του είναι αισιόδοξος, καθώς βρέθηκε στην 12η θέση των ταχύτερων γύρων στη δεύτερη περίοδο δοκιμών, σήμερα Παρασκευή.

Ο Σαμ Λόους, ο έτερος οδηγός της ομάδας, δεν τα κατάφερε αντίστοιχα καλά ωστόσο είναι αισιόδοξος για τον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!