Βαλένθια FP2: Πρωτιά Λορένθο, πτώση Μάρκεζ (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Βαλένθια FP2: Πρωτιά Λορένθο, πτώση Μάρκεζ (vid)
Ο Ισπανός της Ducati κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταχύτερων χρόνων τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP της Ισπανίας.

Πολύ δυνατές εμφανίστηκαν οι Ducati τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στη Βαλένθια, γράφοντας τον πρώτο και τον τρίτο ταχύτερο χρόνο με του Λορένθο και Ντοβιτσιόζο αντίστοιχα.

Ανάμεσά τους βρέθηκε ο ταχύτατος Πεντρόσα με την εργοστασιακή Honda, ενώ η πρώτη Yamaha στη μεσημεριανή κατάταξη των δοκιμών ήταν του Ζοάν Ζαρκό, στην 4η θέση.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του FP2, στην προσπάθειά του να ανακτήσει τις καλές θέσεις που διατηρούσε σε όλη τη διαδικασία ο Μάρκεζ, είχε ένα γλίστρημα του εμπρός τροχού στη δεύτερη στροφή της πίστας και μια εντελώς ακίνδυνη πτώση. Η οποία αποδεικνύει ότι όντως ο διεκδικητής του τίτλου, που χρειάζεται απλώς ένα τερματισμό μέσα στις 11 πρώτες θέσεις για να αναδειχτεί πρωταθλητής, δεν γνωρίζει τον όρο αυτοσυγκράτηση.

Οι εργοστασιακές Yamaha με τους Ρόσι και Βινιάλες φάνηκε για μια ακόμα φορά, όπως και στο FP1, να μην έχουν ρυθμό, με αποτέλεσμα να μείνουν στην 9η και 11η θέση αντίστοιχα, με χρόνους μεγαλύτερους κατά περίπου 1 δλ. από αυτόν του πρωτοπόρου Λορένθο.

Ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Yamaha, η KTM με τον Πολ Εσπαργκαρό, στην πρώτη πλήρη χρονιά της στο MotoGP, δείχνει ότι ήρθε για να μείνει, καθώς η βελτίωση των χρόνων της από αγώνα σε αγώνα είναι χαρακτηριστική.

Η δράση συνεχίζεται αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου με την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 10:55, όπου οι Ρόσι και Βινιάλες θα προσπαθήσουν κάτι καλύτερο ώστε να μπουν απευθείας στο Q2. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε στο video την πτώση του Μάρκεζ και τους χρόνους του FP2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!