Μονομαχία δηλώσεων Μάρκεζ και Ντοβιτσιόζο

Γιώργος Βαρίνος
Μονομαχία δηλώσεων Μάρκεζ και Ντοβιτσιόζο
Λίγο πριν τον κρίσιμο τελευταίο αγώνα της Βαλένθια, η μάχη του τίτλου ξεκινάει εκτός πίστας με λεκτικούς διαξιφισμούς των δύο διεκδικητών.

Ο Ισπανός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP Μαρκ Μάρκεζ και ο Ιταλός διεκδικητής Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ξεκίνησαν τον ύστατο αγώνα τους για το φετινό πρωτάθλημα με κοφτερές δηλώσεις.

«Ο Μαρκ κινδυνεύει από έλλειψη αυτοσυγκράτησης και όλα μπορεί να συμβούν αν νικήσω» υποστήριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα ο Ντόβι, για να απαντήσει ο Μάρκεζ πως «ακόμα και αν κερδίσει τον αγώνα ο Αντρέα την Κυριακή, μετά από ένα μήνα όλοι θα θυμούνται μόνο ποιος κατέκτησε το πρωτάθλημα», εννοώντας προφανώς τον εαυτό του.

Γεγονός είναι ότι ο Ισπανός έχει ένα σημαντικό προβάδισμα 21 βαθμών, το οποίο του δίνει την ευχέρεια να τερματίσει σε όποια θέση του προκύψει από την πρώτη έως την 11η, για να στεφθεί πρωταθλητής. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ωστόσο, είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψει από το να έρθει 13ος για παράδειγμα, καθώς όντως, όπως αναφέρει ο Ντοβιτσιόζο, ο Μάρκεζ προτιμά να πιέσει μέχρι πτώσεως από το να χάσει.

«Αυτό που έμαθα μετά από τόσα χρόνια, είναι ότι μεγαλύτερη αξία έχει το πρωτάθλημα, παρά η νίκη σε έναν αγώνα. Εγώ, το μόνο που έχω να κάνω είναι να τερματίσω αξιοπρεπώς. Ο Ντοβιτσιόζο έχει μόνο μια δυνατότητα, να παλέψει για τη νίκη. Αν κερδίσω το πρωτάθλημα με έξι νίκες και ο Ντόβι έχει εφτά, δεν με απασχολεί καθόλου», συμπλήρωσε ο Μάρκεζ, κάτι που δείχνει πως πλέον έχει εισέλθει στην ώριμη φάση της καριέρας του και δύσκολα θα κάνει το λάθος.

«Το να κερδίσουμε εμείς στη Βαλένθια και να εγκαταλείψει ο Μαρκ είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο. Ωστόσο η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η νίκη και αυτή θα επιδιώξουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντοβιτσιόζο. Ακόμα μια απόδειξη ωριμότητας, που δείχνει ότι οι δηλώσεις ψυχολογικού πολέμου έχουν τα όριά τους και η λογική τελικά υπερνικά το συναίσθημα.

Με τη μάχη του τίτλου ανοιχτή λοιπόν, το βέβαιο είναι ότι και την επόμενη Κυριακή στη Βαλένθια θα δούμε έναν πολύ δυνατό αγώνα, όπως άλλωστε σε όλο το φετινό πρωτάθλημα. Με φαβορί τον Μάρκεζ και αουτσάιντερ τον Ντοβιτσιόζο, να ευχηθούμε τα καλύτερα και στους δύο και ότι είναι να γίνει, ας γίνει χωρίς κανείς να γυρίσει στα πιτ χωρίς τη μοτοσικλέτα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!