Αρχηγός ο Πεδρόσα στην Μαλαισία, θα ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα

Γιώργος Βαρίνος
Αρχηγός ο Πεδρόσα στην Μαλαισία, θα ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα
Αλάνθαστος ο Ντάνι Πεδρόσα κέρδισε μια εντυπωσιακή pole position στο Q2 με τον απίστευτο «ρούκι» Ζουάν Ζαρκό στην 2η θέση και τρίτο τον διεκδικητή του πρωταθλήματος Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Τρίτος ο Ρόσι και 7ος ο Μάρκεζ που του στοίχισε μια πτώση.

Με την θερμοκρασία των 34 βαθμών στον αέρα και των 48 βαθμών στην πίστα να κάνει τις συνθήκες αφόρητες για τους οδηγούς, ξεκίνησε η διαδικασία του Q1 όπου έφερε στις πρώτες θέσεις τους Ρινς και Πoλ Εσπαγκαρό να περνούν στο Q2.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Μίλαν – Γιουβέντους με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Το Q2 ξεκίνησε με έναν αγχωμένο Μαρκ Μάρκεζ να πέφτει στον πρώτο γύρο. Μάλιστα πριν ξεκινήσει τον πρώτο του χρονoμετρημένο γύρο, έπεσε στην είσοδο των πιτς. Γρήγορα σηκώθηκε και έβαλε εμπρός την μοτοσυκλέτα του με την βοήθεια των κριτών και μπήκε στα πιτς. Αυτό το γεγονός, του άλλαξε τον προγραμματισμό και του στέρησε κάτι καλύτερο από μια 7η τελικά θέση.

Εμπρός οι χρόνοι κατέβαιναν με καταιγιστικό ρυθμό καθώς προσωρινά οι Ρόσι και Ντοβιτσιόζο πέρασαν από την pole position, για να περάσουν όμως στην 4η και 3η θέση αντίστοιχα, καθώς οι Ζαρκό και Πεδρόσα είπαν την τελευταία τους λέξη στον τελευταίο τους γύρο. Έτσι ο Ντάνι Πεδρόσα και ο Ζουάν Ζαρκό κλείδωσαν τις 2 πρώτες θέσεις με τον μικρόσωμο Ισπανό πρώτο, τον υπέροχο «ρούκι» Γάλλο 2ο και τον διεκδικητή του τίτλου Αντρέα Ντοβιτσιόζο στην 3η θέση, να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά. Στην δεύτερη σειρά συναντάμε τον Βαλεντίνο Ρόσι, τον Μάβερικ Βινιάλες και τον πολύ καλό Χόρχε Λορένθο. Μόλις 7ος ο Μάρκεζ θα ξεκινήσει από την 3η σειρά για πρώτη φορά φέτος.

Τα επίσημα αποτελέσματα του Q2 είναι:

Και αυτό είναι το grid:

Ραντεβού αύριο στις 8.30 (προσοχή την αλλαγή της ώρας) για το LIVE από την πίστα της Sepang.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!