Ρόσι «Ο τρελλός Ιανόνε μου χάλασε ίσως την μάχη για την πρώτη θέση»

Γιώργος Βαρίνος
Ρόσι «Ο τρελλός Ιανόνε μου χάλασε ίσως την μάχη για την πρώτη θέση»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι, θεωρεί ότι είχε τη δυνατότητα να παραμείνει κοντά στον νικητή του Phillip Island Μαρκ Μάρκεζ μέχρι το τέλος του αγώνα, αν δεν έχανε χρόνο με μια επιθετική αστραπιαία προσπέραση από τον Αντρέα Ιανόνε.

Ο εντυπωσιακός αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μάχες των οκτώ πρώτων οδηγών που πολέμησαν μέχρι τα τελευταία μέτρα του αγώνα στο Phillip Island. Αφού πέρασε τον Βινιάλες στον 21 πρώτο γύρο ο Μάρκεζ, κατάφερε να κάνει μια μικρή διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους εξ αιτίας του Ιανόνε που ήταν επιθετικός στον Ζαρκό και τον Ρόσι. Ο Ιανόνε πέρασε βίαια τον Ρόσι μερικούς γύρους πριν το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Ρόσι να χρειαστεί να χάσει χρόνο ώστε να βρει τρόπο να περάσει ξανα τον οδηγό της Suzuki και να τερματίσει τελικά 2ος. Ο ίδιος ο Ρόσι λέει «Νομίζω ότι είχα τη δυνατότητα να μείνω με τον Μάρκεζ μέχρι το τέλος του αγώνα γιατί είχα τον ρυθμό. Αλλά όταν σε μια στιγμή σκέφτηκα ότι ήμουν στην τέλεια θέση, ο Ιανόνε έφτασε στη φουρκέτα σαν τρελός και με πέρασε και ο Μάρκεζ ξαφνικά εξαφανίστηκε! Αλλά νομίζω ότι ούτως ή άλλως ήταν δύσκολο να κερδίσεις σήμερα.»

Μαρσέιγ – Παρί Σ.Ζ. με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μήτρογλου ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Ρόσι, σχολίασε την επιθετικότητα των άλλων αναβατών κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος είχε αρκετά επεισόδια επαφής μεταξύ των αναβατών.

Ο Ζαρκό χτύπησε τον Μάρκεζ, ενώ και ο αναβάτης της Honda άγγιξε τον Ρόσι αργότερα στον αγώνα. Ο Ρόσι λέει την άποψή του: «Το επίπεδο επιθετικότητας και επαφής έχει αυξηθεί πολύ, ειδικά με τους νέους αναβάτες που έχουν έρθει από τη Moto2. Ξέρουμε πως ο Ζαρκό είναι πάντα πολύ επιθετικός... Στις φάσεις των τζαρτζαρισμάτων γίνεσαι έξαλλος, αλλά ούτως ή άλλως δεν αλλάζει τίποτα, αυτό είναι το παιχνίδι. Αν θέλεις να παίξεις, είναι έτσι. Είναι λίγο πιο επικίνδυνο, αλλά αυτός είναι ο τρόπος. Αν δεν θέλεις τότε πρέπει να μείνεις σπίτι. Στους τελευταίους γύρους έπρεπε να πολεμήσω με τον Ζαρκό και τον Ιανόνε, τους χειρότερους αναβάτες για να δίνεις μάχες, αλλά τα κατάφερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θυμήθηκα τον αγώνα με τον Ιανόνε το 2015 που με χτύπησε στον τελευταίο γύρο, γι 'αυτό και δοκίμασα σήμερα τα πάντα με τον Ζαρκό και με τον Μάρκεζ, έτσι το αποτέλεσμα ήταν ένας πολύ καλός αγώνας που μου άρεσε πάρα πολύ.».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!