Άνετα πρώτος ο Μάρκεζ στην Αυστραλία

Γιώργος Βαρίνος
Άνετα πρώτος ο Μάρκεζ στην Αυστραλία
Κυρίαρχος στο Phillip Island ο Μαρκ Μάρκεζ, πέτυχε μια άνετη νίκη με τον Ρόσι και τον Βινιάλες να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο. Ο Ντοβιτσιόζο μόλις 13ος δεν κατάφερε να μείνει κοντά στους πρώτους.

Στον καλύτερο αγώνα της χρονιάς, ο Μαρκ Μάρκεζ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και με υπομονή και επιμονή, έφτασε στο τέλος του αγώνα σε μια εύκολη νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε πως θα υπάρχει τρομερός συναγωνισμός με μάχες ρόδα με ρόδα για τις πρώτες 10 θέσεις. Με τον Μίλερ να στρίβει πρώτος ξεκίνησε αυτός ο εντυπωσιακός αγώνας με τους Ρόσι και Ζαρκό να δείχνουν τρομερά ανταγωνιστικοί. Ο Βινιάλες έδειχνε σίγουρος και σταθερός και ο Ντοβιτσιόζο... άφαντος.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Μαρσέιγ – Παρί Σ.Ζ.. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Με τους πρώτους γύρους κάπως να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση, ο Ντοβιτσιόζο δεν βρισκόταν παρά στην 20η θέση, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων κάθε ελπίδα του για το πρωτάθλημα.

Στις πρώτες θέσει ωστόσο γινόταν χαμός. Ο Ρόσι με τον Ζαρκό είχαν μάχες ρόδα με ρόδα με τον Μάρκεζ να παρακολουθεί από απόσταση ασφαλείας και τον Βινιάλες να κρατά τις δυνάμεις του για το τέλος. Ο Μίλερ βρισκόταν και αυτός στο γκρουπ των πρώτων μέχρι να τους φτάσει και ο Ιανόνε.

Ο επιθετικός Ζαρκό με το ιδιαίτερο στυλ, ακούμπησε διαδοχικά τους Μάρκεζ και Ρόσι, ενώ και ο «Γιατρός» ακούμπησε τουλάχιστον σε μια περίπτωση τον Ζαρκό. Γενικά οι μάχες ήταν τόσο πολλές που σε κάθε γύρο είχαμε ακουμπήματα και τζαρτζαρίσματα προς όφελος φυσικά του θεάματος.

Ο Μάρκεζ κρατούσε δυνάμεις για τους τελευταίους γύρους και δεν πίεζε, μένοντας στο γκρουπ των πρώτων. Οι Ρόσι και Ζαρκό έκαναν ρεσιτάλ με τον Βινιάλες να ψάχνει ευκαιρία να περάσει. Δεν ξέρουμε πόσες φορές ο Ζαρκό πέρασε τον Ρόσι και πόσες φορές ο Ρόσι απάντησε, ξαναπερνώντας τον Γάλλο. Αυτές οι μάχες κράτησαν μέχρι τον τελευταίο γύρο, με τον Βινιάλες να καιροφυλακτεί στην 4η θέση και τελικά να περνά τον Ζαρκό πάνω στην γραμμή τερματισμού.

Άνετα πρώτος λοιπόν ο Μάρκεζ, με 2ο τον Ρόσι και 3ο τον Βινιάλες. Ο Ζαρκό τρομερός μαχητής έμεινε 4ος. Απογοήτευση ο Ντοβιτσιόζο μόλις 13ος και έκπληξη ο Ιανόνε που τερμάτισε στην 6η θέση ενώ κάποια στιγμή είχε ανέβει και 2ος! Σιωπηλός μαχητής ο Κράτσλοου ανέβηκε στην 5η θέση καθώς δεν έχασε ποτέ την επαφή με τους πρώτους αν και δεν μπλέχτηκε σε μάχες. Ο Τζακ Μίλερ τελικά δεν κατάφερε να μείνει στην μάχη της πρώτης θέσης και υποχώρησε στην 7η. Απογοητευτικός και ο Πεδρόσα που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από μια 12η θέση.

Ο Μάρκεζ πλέον απομακρύνθηκε 33 βαθμούς από τον Ντοβιτσιόζο και λογικά στους 2 αγώνες που απομένουν θα κάνει συντηρητικούς αγώνες ώστε να σιγουρέψει ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ήταν ο πιο ενδιαφέρον αγώνας της χρονιάς με μάχες από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη:

Kαι αυτή είναι η η βαθμολογία του πρωταθλήματος με μόλις δύο αγώνες να απομένουν:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!