Μάρκεζ: «Πέτυχα το στόχο μου»

Πέτρος Πιτσίνης
Μάρκεζ: «Πέτυχα το στόχο μου»
Ο Ισπανός δεν κατάφερε να κατακτήσει την pole position όμως παρέμεινε στην μπροστινή γραμμή της εκκίνησης, συνεπώς η προσπάθειά του ήταν επιτυχημένη, κατά την κρίση του.

Με τον εκπληκτικό Ζουάν Ζαρκό να παίρνει την pole position και τον Ντανίλο Πετρούτσι να «καπαρώνει» τη δεύτερη θέση, ο Μαρκ Μάρκεζ της Repsol Honda «περιορίστηκε» στην τρίτη θέση. Είναι μια πολύ καλή επίδοση όμως η ταχύτητά του στα ελεύθερα δοκιμαστικά μας έκανε να πιστεύουμε πως θα πρωταγωνιστήσει. Στις δηλώσεις του, ωστόσο, είπε ότι είναι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές και ότι πέτυχε το στόχο του.

«Φυσικά και ήταν πολύ νωρίς για ελαστικά σλικ. Όταν τελείωνα τα δοκιμαστικά το καταλάβαμε, όμως τελικά έκανα έναν καλό χρόνο στον πρώτο μου γύρο με το μαλακό λάστιχο για βρεγμένο πίσω. Σκεφτόμουν να βάλω το πολύ μαλακό για να βελτιώσω το χρόνο, όμως πήρα το ρίσκο. Είπα εντάξει, θα δοκιμάσω με σλικ, οι συνθήκες ήταν κοντά.

Προσπάθησα, κατάλαβα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα αλλά τελικά, δεν είχα πιθανότητες να παλέψω για την pole. Αυτό όμως δεν ήταν το σημαντικότερο για εμένα. Στο τέλος, η δουλειά για τον αγώνα είναι η σημαντική, είμαι στην πρώτη γραμμή και αυτός ήταν ο κύριος στόχος μου. Είμαστε εκεί. Αύριο θα δούμε, όλο το Σαββατοκύριακο νιώθω καλά στο βρεγμένο, αλλά αύριο ποτέ δεν ξέρεις, θα μπορούσε ακόμη και να είναι στεγνά» ήταν τα λόγια του Μαρκ Μάρκεζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!