Εκπληκτικός ο Ζουάν Ζαρκό θα ξεκινήσει πρώτος στο Motegi!

Γιώργος Βαρίνος
Εκπληκτικός ο Ζουάν Ζαρκό θα ξεκινήσει πρώτος στο Motegi!
Εντυπωσιακός ο Ζουάν Ζαρκό, με έναν γύρο στο όριο κατάφερε να πάρει μια ανέλπιστη 1η θέση, με 2ο τον πάντα καλό στην βροχή Ντανίλο Πετρούτσι και 3ο τον Μαρκ Μάρκεζ. Καταστροφή για τον «Γιατρό» που έμεινε 12ος!

Με την βροχή να μην έχει σταματήσει να ταλαιπωρεί τους οδηγούς όλο το Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για την μεγάλη κατηγορία. Στο Q1 είχαμε δύο οδηγούς που συνήθως πρωταγωνιστούν, τον Μάβερικ Βινιάλες και τον Καλ Κράτσλοου, που θα έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ για να προκριθούν στο Q2, κάτι που τελικά και οι δύο δεν πέτυχαν. Αντίθετα η ομάδα της ΚΤΜ με τους Πολ Εσπαργκαρό και Μπράντλει Σμιθ κατάφερε και πήρε τις δύο πολυπόθητες θέσεις που οδηγούσαν στο Q2.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Με τις συνθήκες να μην έχουν αλλάξει, το Q2 έδειχνε να είναι μια υπόθεση του Μαρκ Μάρκεζ καθώς από τους πρώτους γύρους είχε κάνει μια διαφορά ασφαλείας 2 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Έκπληξη η προσσπάθεια του Βαλεντίνο Ρόσι να δοκιμάσει από την αρχή του Q2 με σλικ ελαστικά, μια προσπάθεια που τελικά αποδείχθηκε φιάσκο, καθώς απείχε 16 ολόκληρα δευτερόλεπτα από την κορυφή των χρόνων. Με την πίστα να στεγνώνει αρκετοί ήταν αυτοί που πλησίαζαν τον υπερχρόνο του Μάρκεζ αλλά έδειχναν πως δεν μπορούσαν να τον ξεπεράσουν. Αυτό έδωσε στον Ισπανό, την «ψεύτικη» σιγουριά πως έχει στο τσεπάκι του την pole position και έτσι τόλμησε στους τελευταίους γύρους να δοκιμάσει και αυτός με σλικ ελαστικά.

Αν και ήταν μόλις 3 δευτερόλεπτα πιο αργός από την κορυφή, με την πίστα να στεγνώνει, ο Ζουάν Ζαρκό ήταν αυτός που στο τέλος τα έκανε όλα σωστά και πέρασε στην πρώτη θέση! Δεύτερος ο πάντα υπολογίσιμος στην βροχή Ντανίλο Πετρούτσι και τελικά 3ος ο υπερόπτης Μαρκ Μάρκεζ που έχασε την πρώτη θέση για να κάνει πειράματα με τα σλικς.

Η τελική κατάταξη του Q2 έχι ως εξής:

Aυτή είναι η σειρά εκκίνησης του αγώνα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!