Ολοκληρώθηκε η πίστα της F1 στο Βιετνάμ, ο κορονοϊός την «απειλεί» (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ολοκληρώθηκε η πίστα της F1 στο Βιετνάμ, ο κορονοϊός την «απειλεί» (pics)
Η πίστα του Ανόι στο Βιετνάμ μόλις τελείωσε και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1, όμως το Γκραν Πρι του Βιετνάμ απειλείται από τον κορονοϊό και παραμένει άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί.

Το Γκραν Πρι της Formula 1 στην Κίνα ήδη αναβλήθηκε, όμως ο κορονοϊός έχει βάλει στο... στόχαστρο κι άλλες διοργανώσεις της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ, όπως για παράδειγμα, αυτή του Βιετνάμ. Η πίστα του Ανόι μόλις ολοκληρώθηκε και μάλιστα, έχουμε και τις πρώτες φωτογραφίες. Οι υπεύθυνοι λένε ότι πρόκειται για ένα σιρκουί που εγγυάται θέαμα και ανταγωνισμό και θα είναι από τα πιο εντυπωσιακά του ετήσιου προγράμματος. Σύμφωνα με το καλεντάρι, ο αγώνας θα γίνει στις 5 Απριλίου, όμως παραμένει αμφίβολο αν τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Προβλήματα και σε άλλα σπορ

Ήδη, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) ανέβαλλε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά του σπορ, το οποίο θα γινόταν στις 24 με 29 Μαρτίου στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Η ομοσπονδία, όπως είπε, δεν θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη σχετικά με τον κορονοϊό και την εξάπλωσή του μέσω της διοργάνωσής της, οπότε όρισε νέα ημερομηνία στις αρχές Ιουνίου, όπου ελπίζουν ο κίνδυνος να μην υφίσταται πλέον.

Το συγκεκριμένο τουρνουά εκτός από πολύ σημαντικό για τους αγωνιζόμενους, θα παίξει και το ρόλο προκριματικής διοργάνωσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, σύμφωνα με το Reuters, οπότε αντιλαμβανόμαστε τη βαρύτητα που έχει. Στη χώρα του Βιετνάμ ήδη έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό που τους έχει... χτυπήσει την πόρτα. Ότι ακυρώθηκε ο αγώνας του Μπάντμιντον, δείχνει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για τις μαζικές διοργανώσεις στο Βιετνάμ και προφανώς, υπάρχουν σκέψεις αναβολής και για το Γκραν Πρι της Formula 1, χωρίς να έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση.

«Φρένο» και από το Βιετνάμ

Εκτός από τις σκέψεις της FIA, υπάρχουν και προβλήματα από τη μεριά του Βιετνάμ. Η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα για τους Ιταλούς πολίτες, λόγω των εξελίξεων και την εξάπλωση του ιού στην Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Ferrari, αλλά και της Pirelli που είναι ο προμηθευτής ελαστικών, θα τα βρουν σκούρα και έτσι δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ομαλά το Γκραν Πρι.

Δύο λόγια για την πίστα

Η νέα πίστα που κατασκευάστηκε στο Βιετνάμ, μόλις ολοκληρώθηκε και έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες της. Πρόκειται για ένα σιρκουί 23 στροφών, με σχεδιασμό ιδανικό για τα σύγχρονα μονοθέσια, προκειμένου να απολαμβάνουμε υψηλό επίπεδο θεάματος και ανταγωνισμού. Έχει συνολικό μήκος 5.607 μέτρων και η μεγαλύτερη ευθεία, μετρά μήκος 1,5 χιλιομέτρου! Παράλληλα, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακούς αγώνες, θα γίνονται και με μεγάλη ασφάλεια, καθώς έχει ληφθεί υπόψη κάθε παράμετρος στο σχεδιασμό αλλά και τον εξοπλισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!