Η Ελλάδα λάτρεψε τη Formula 1 το 2019

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Ελλάδα λάτρεψε τη Formula 1 το 2019
Ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση τηλεθέασης στη Formula 1, ήταν η Ελλάδα το 2019, συγκριτικά με τα στοιχεία από την προηγούμενη σεζόν.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 δείχνει να προκαλεί ξανά το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών, καθώς επιστρέψαμε και πάλι στους καναπέδες μας, παρακολουθώντας τα μεγάλα Γκραν Πρι της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ! Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις χώρες που παρουσίασαν αύξηση τηλεθέασης για τους αγώνες της F1 το 2019, η Ελλάδα κατέκτησε την τρίτη θέση με ποσοστό +75% από το 2018!

Όπως καταλαβαίνουμε, ο αριθμός είναι τεράστιος και πολλοί που εγκατέλειψαν τη Formula 1, εκδήλωσαν ξανά το ενδιαφέρον τους για αυτή. Η Πολωνία είχε την πρώτη θέση με +256% και η Μέση Ανατολή, μαζί με τη Βόρεια Αφρική, σημείωσαν +228%. Μετά την Ελλάδα, βρέθηκε η Ολλανδία με +56%, η Ιταλία με +29% και η Γερμανία, με +23%. Οι χώρες που σημείωσαν τους περισσότερους τηλεθεατές για το 2019 ήταν η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, ενώ ο συνολικός αριθμός άγγιξε τα 1,922 δισεκατομμύρια άτομα.

Είμαστε στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά όπου η Formula 1 αυξάνει την τηλεθέασή της. Οι αριθμοί αφορούν τόσο τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, όσο και την πλατφόρμα live streaming που υπάρχει από την F1. Τώρα είμαστε σε αναμονή για την παρουσίαση των νέων μονοθεσίων των ομάδων και στη συνέχεια, για την εκκίνηση του φετινού, συναρπαστικού πρωταθλήματος!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!