Toυ Αγίου Βαλεντίνου η νέα Mercedes του Χάμιλτον

Gazzetta team
Toυ Αγίου Βαλεντίνου η νέα Mercedes του Χάμιλτον
Mercedes, Ferrari, Renault, McLaren και Alpha Tauri (πρώην Toro Rosso) ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες αποκάλυψης των νέων μονοθεσίων τους για τη Formula 1.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνεται μία –όχι ιδιαίτερα γνωστή- μάχη ανάμεσα στα τμήματα μάρκετινγκ και στους μηχανικούς κάθε ομάδας της Formula 1. Το ερώτημα που πονοκεφαλιάζει τους υπεύθυνους των ομάδων είναι το εξής: Να παρουσιάσουμε το νέο μονοθέσιο σε μία πανηγυρική εκδήλωση, όπου θα πάρει και μεγάλη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο; Ή μήπως είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και να το εμφανίσουμε κατά την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών;

Μάρκετινγκ εναντίον μηχανικών

Οι χορηγοί θα ήθελαν βεβαίως να δοθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα στο κοινό φωτογραφίες και άλλο οπτικό υλικό του νέου αυτοκινήτου. Αν μάλιστα παρουσιάζεται εκείνη την ημέρα μόνο του και όχι ταυτόχρονα με κάποιο άλλον μονοθέσιο μίας ανταγωνιστικής ομάδας, τότε ακόμη καλύτερα, γιατί θα συγκεντρώσει όλο το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1. Γι αυτό εξάλλου και απορρίφθηκε η αρχικά ιδέα των νέων αφεντικών της Formula 1, να αποκαλύπτονται όλα τα νέα μονοθέσια κάθε χρονιάς σε μία κοινή εκδήλωση την ίδια ημέρα.

Επιπρόσθετη δημοσιότητα υπάρχει φυσικά για εκείνη την ομάδα, που θα ανοίξει πρώτη τον χορό των παρουσιάσεων. Οι λάτρεις της Formula 1 υποφέρουν από στερητικό σύνδρομο εξαιτίας του χειμερινού διαλείμματος των περίπου δύο μηνών και από την έλλειψη σημαντικών ειδήσεων και νέων για το αγαπημένο τους άθλημα. Ετσι ρουφούν σαν σφουγγάρι κάθε πληροφορία σχετικά με τα νέα μονοθέσια. Από τη δική τους πλευρά, προσπαθούν να κρατούν οι μηχανικοί όσο το δυνατόν πιο πολύ κλειστά τα χαρτιά τους. Αυτό γίνεται, ώστε να μην διακρίνουν πολύ νωρίς οι αντίπαλοί τους ενδεχόμενες καινοτόμες ιδέες τους και τις αντιγράψουν άμεσα.

Τάση για περισσότερες παρουσιάσεις

Πρόκειται για μία πραγματική παράνοια μυστικοπάθειας η οποία είχε κορυφωθεί στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν διαπιστώσει πολλοί διευθυντές των ομάδων, ότι το κέρδος από τη θετική διάθεση και τη συμπάθεια των οπαδών, αλλά και των χορηγών τους, ζυγίζει πιο πολύ από τους ενδοιασμούς των μηχανικών. Ετσι παρατηρείται εδώ και μερικές σεζόν αύξηση του αριθμού των επίσημων εκδηλώσεων με αντικείμενο την αποκάλυψη των νέων αυτοκινήτων της Formula 1.

Eφέτος ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η τάση και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, καθώς δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου οι τεχνικοί κανονισμοί σε σχέση με το 2019. Άρα θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη, αν αιφνιδίαζε κάποια ομάδα με ασυνήθιστα τεχνικά τρικ, που δεν θα τα είχαμε δει προηγουμένως σε κανένα άλλο αντίπαλο αυτοκίνητο. Αντίθετα, θεωρείται πολύ πιθανόν να έχουμε το 2021 λιγότερα πρόωρα αποκαλυπτήρια εξαιτίας των πολλών και σημαντικών αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς.

Πρώτη η Ferrari προς το παρόν

Έναν μήνα πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στις 19 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, έχουν ανακοινώσει ήδη οι μισές από τις συνολικά δέκα ομάδες πότε θα παρουσιάσουν τα νέα τους αυτοκίνητα. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τον χορό θα ανοίξει η Ferrari, η οποία θα αποκαλύψει στη δημοσιότητα την «κόκκινη θεά του 2020» στις 11 Φεβρουαρίου στο Μαρανέλο της Ιταλίας. Την επόμενη ημέρα την έχει κάνει ρεζερβέ η Renault. Η γαλλική ομάδα σκοπεύει να κηρύξει στις 12 Φεβρουαρίου στο Παρίσι την επίσημη έναρξη της σεζόν στη Formula 1 και μία ημέρα αργότερα θα αποκαλύψουν ο Λάντο Νόρις και ο Κάρλος Σάινθ τη νέα McLaren στο Γουόκινγκ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Toro Rosso δεν θα παρουσιάσει εφέτος απλά και μόνον ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά και μία εντελώς νέα ταυτότητα. Η ομάδα μετονομάζεται σε Alpha Tauri και το γεγονός θα γιορταστεί δεόντως σε μία πανηγυρική εκδήλωση στις 14 Φεβρουαρίου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Την ημέρα των ερωτευμένων θα δείξει και η Mercedes στο Σίλβερστον της Αγγλίας το νέο Ασημί Βέλος. Μάλιστα ο Χάμιλτον και ο Μπότας θα κάνουν εκείνη την ημέρα και τους μερικούς γύρους στην ιστορική πίστα με τη νέα W11 στο πλαίσιο των γυρισμάτων μίας ταινίας. Στην εκδήλωση της Mercedes δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Τύπου και φωτογράφοι, όμως η ομάδα υποσχέθηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και άλλο οπτικό υλικό πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!