H Ferrari ψάχνει γυναίκες οδηγούς!

Gazzetta team
H Ferrari ψάχνει γυναίκες οδηγούς!
Η Scuderia αποτελεί την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula 1, όμως ποτέ δεν οδήγησε κάποιο αυτοκίνητό της μία γυναίκα και τώρα θέλει να το αλλάξει αυτό!

Η Ferrari βρίσκεται στη Formula 1 αδιάλειπτα από την πρώτη ώρα. Μέχρι σήμερα έχουν λάβει τα ιταλικά μονοθέσια μέρος σε 1.018 Γκραν Πρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 και έχουν καθίσει στο τιμόνι τους 95 διαφορετικοί οδηγοί για τουλάχιστον έναν αγώνα. Ανάμεσά τους ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ μία γυναίκα και αυτό είναι κάτι που επιθυμεί να αλλάξει ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο.

Η αρχή θα γίνει για μία θέση στην ακαδημία οδηγών της Ferrari και ποιος ξέρει, ίσως δούμε στο μέλλον μία κοπέλα να φορά την κόκκινη φόρμα και να πιλοτάρει ένα μονοθέσιο της Scuderia και στο πρωτάθλημα της Formula 1. Όπως ανέφερε ο Μπινότο, «η ακαδημία οδηγών είναι για εμάς μία σημαντική επένδυση και ο Σαρλ Λεκλέρ αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα γι αυτό. Εμείς στη Ferrari πρέπει να κοιτάμε για την επόμενη γενιά οδηγών. Σε αυτό το πλαίσιο ψάχνει η ακαδημία για το μέλλον και γυναίκες. Οι γυναίκες οφείλουν να γίνουν μέρος της ακαδημίας της Ferrari».

Αυτή την εποχή έχουν συμβόλαιο με την κόκκινη ακαδημία οι εξής οδηγοί: Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ και ο πρωταθλητής της Formula 3, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, που θα τρέξουν εφέτος μαζί με την ομάδα της Prema στο πρωτάθλημα της Formula 2. Επίσης ο Εντσο Φιτιπάλντι, εγγονός του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 Εμερσον Φιτιπάλντι, ο Κάλουμ Ίλοτ, ο Μάρκους Άρμστονγκ και ο Τζιανλούκα Πέτεκοφ. Μέλος της ακαδημίας είναι και ο Τζιουλιάνο Αλεζί, γιος του πρώην πιλότου της Formula 1 και της Ferrari, Ζαν Αλεζί.

Ο Μπινότο δεν ανέφερε πάντως κάποιο συγκεκριμένο όνομα γυναίκας οδηγού, που να βρίσκεται στο στόχαστρο της Scuderia. Να πούμε πάντως, ότι το 2019 κατέκτησε το νέο πρωτάθλημα W Series αποκλειστικά για γυναίκες η Τζέιμι Τσάντγουϊκ, η οποία θασυνεχίσει και το 2020 ως δοκιμάστρια οδηγός για την ομάδα της Williams στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!