Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα παραμένει στην Formula 1

Γιώργος Βαρίνος
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα παραμένει στην Formula 1
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα αναλαμβάνει χρέη αναπληρωματικού οδηγού στην ομάδα της Alfa Romeo και μάλιστα φέρνει μαζί του έναν πολύ δυνατό χορηγό, την PKN Orlen!

Όχι μόνο ο Πολωνός κατάφερε να παραμείνει στην Formula 1, αλλά με την έλευση του χορηγού του, της Πολωνικής πετρελαϊκής εταιρείας PKN Orlen, η Alfa Romeo μετονομάζεται σε Alfa Romeo Racing ORLEN για την επόμενη χρονιά!

Ο Κούμπιτσα δήλωσε σχετικά «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινώ αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου καθώς μπαίνω στην Alfa Romeo Racing ORLEN. Αυτή η ομάδα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και χαίρομαι που βλέπω κάποια γνωστά πρόσωπα ακόμα εδώ, από τα χρόνια μου στο Hinwil. Ο χρόνος και οι συνθήκες είναι προφανώς διαφορετικές, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα βρω την ίδια αποφασιστικότητα και πείνα να πετύχω. Ανυπομονώ να βοηθήσω την Alfa Romeo Racing ORLEN να κάνει το επόμενο βήμα προς τα εμπρός».

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα οδήγησε για την ομάδα του Peter Sauber το 2007 έως το 2009, όταν η Sauber έτρεχε με κινητήρες BMW. Κατά το διάστημα αυτό, ο Κούμπιτσα κέρδισε το 2008 Καναδικό Grand Prix και τελείωσε σε μια προσωπική καλύτερη τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Η ομάδα θα τρέξει το 2010 με αμετάβλητη τη σύνθεση των οδηγών της, με τον Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζιοβανάτζι και με την ονομασία του μονοθέσιου ως «C39».

Ο ίδιος ο Φρέντερικ Βασέρ αναφέρει «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καλωσορίζουμε τον Ρόμπερτ στο «σπίτι του» και δεν μπορούμε να περιμένουμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί του. Είναι ένας οδηγός που δεν χρειάζεται συστάσεις, ένας από τους πιο λαμπρούς της γενιάς του και κάποιος που έδειξε την αληθινή έννοια της αποφασιστικότητας με την προσπάθειά του, να επιστρέψει στους αγώνες μετά το ατύχημα του. Τα σχόλιά του θα είναι ανεκτίμητα, καθώς συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!